Categoric mai talentat pentru escrocherii decât pentru film, Zachary Horwitz a fost condamnat, luni, la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Los Angeles. Lui i se impută suma de 650 de milioane de dolari luați de la investitori folosind contracte false cu platformele Netflix şi HBO, relatează AFP.
Actorul s-a folosit cu mare talent de schema sa de fraudă piramidală timp de șapte ani. Iar acest lucru i-a permis să-şi alimenteze un stil de viaţă luxos.
Schema Ponzi la Hollywood
Actorul Zachary Horwitz pretindea în mod fals că banii investitorilor vor fi folosiţi pentru a obţine drepturi de licenţă pentru filme pe care Netflix şi HBO au convenit să le distribuie în America Latină.
El folosea banii luaţi de la unii pentru a-i plăti pe alţii, cu dobânzi cuprinse între 25% şi 45%. Însă când schema de tip Ponzi s-a prăbuşit, lipseau 230 de milioane de dolari, bani cheltuiți pentru a duce o viață în lux, apelând la zboruri cu avioane private, vile scumpe închiriate și mașini sport.
O schemă Ponzi este o operațiune investițională frauduloasă ce implică plata unor profituri deosebit de mari unor investitori de pe urma unor fonduri investite de alte persoane și nu de pe urma veniturilor pe care afacerea le-a generat în realitate.
Actorul a cheltuit 230 de milioane de dolari
Odată cu sentința cu executare, actorul Zachary Horwitz a fost condamnat şi la restituirea a 230 de milioane de dolari către cele aproximativ 250 de victime identificate de anchetatori, dintre care multe erau prieteni ai lui Zachary Horwitz.
„Zachary Horwitz s-a prezentat drept o poveste de succes de la Hollywood (…) Însă el nu era un om de afaceri de succes sau un iniţiat de la Hollywood. El doar juca un rol”, a rezumat procuratura în rechizitoriu.
Actorul, care a jucat în thrillere şi în filme de groază sub numele de scenă Zach Avery, a recunoscut faptele în octombrie anul trecut. El a mărturisit că nu a cumpărat niciodată drepturi de licenţă şi că doar a fabricat contracte false care poartă numele unor prestigioase companii de streaming, precum Netflix şi HBO.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook