Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este românul care a compus imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar

Cine este românul care a compus imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar
Duminică, Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar va avea finală, ocazie cu care lumea întreaga va afla care dintre echipele naționale ale lumii este cea mai bună. Ceea ce lumea nu a știut până recent este faptul că imnul oficial al competiției a fost compus de un conațional de-al nostru.

Tudor Monroe este românul care a compus imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar. Are numai 24 de ani, este din Zărnești, Brașov, și locuiește de ani buni la Londra.

El este producător, compozitor și chitarist. De-a lungul timpului, acesta a luat parte la mai multe proiecte muzicale și producții. Prima lui piesă în colaborare ca artist, și anume cu Ioana Ignat, considerată revelația muzicii romanești acum cinci ani.

Un român a compus imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar

Melodia „Ezz Al Arab”, piesa cu influente orientale care a devenit imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar este compusă chiar de compozitorul român. Piesa compusă de tânărul compozitor român va deschide finala Mondialului dintre Argentina și Franța. Melodia e interpretată de artistul egiptean Wegz, unul dintre cei mai influenți interpreți din Orientul Mijlociu.

Tânărul a povestit cum a ajuns să colaboreze cu forul fotbalistic internațional. „Într-o zi, chiar cei de la FIFA au intrat în contact și au spus trebuie să vii la studio, lucrăm la piesa Campionatului Mondial de Fotbal și am vrea să încerci. În două ore am ajuns la studio și în următoarele două ore aveam primul draft, primul demo, cu jumate din voci trase, după care partea de finalizare a durat.

Am avut sesiuni și în Londra și în Dubai unde am avut mai multe studiouri închiriate de ei. Oamenii au știu că sunt foarte specializat în genul ăsta de sound și au spus da, trebuie să îi dăm o șansă. M-am gândit la audiență și la target și m-am gândit cum le dăm o piesă care să se muleze exact pe ce caută ascultătorii, cum imităm atmosfera de pe teren într-o piesă, pentru oamenii care nu sunt pe teren, să poată să simtă același vibe de acasă.

Este prima piesă din istoria FIFA și a competițiilor de genul ăsta în care o piesă cu un artist din Orientul Mijlociu lansează o piesă full în arabă”, a povestit Tudor Monroe, potrivit brasov.net.

Brașoveanul va da „play” piesei la finala dintre Argentina și Franța

Tudor Monroe a plecat în weekend în Qatar, pentru a participa și el la meciul din finala Campionatului Mondial de Fotbal. „Aabia aștept să ne bucurăm toți împreună. Acolo o să și dau play la piesă, de pe scena din Qatar, la deschiderea finalei, pe 18. Sunt foarte fericit și recunoscător că băieții au avut încredere în mine și că împreună am pus la cale produsul ăsta”, a mai spus Tudor Monroe, pentru sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre