Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine l-a determinat pe regele Charles să o ceară în căsătorie pe Camilla. Cum s-a desfășurat momentul

Cine l-a determinat pe regele Charles să o ceară în căsătorie pe Camilla. Cum s-a desfășurat momentul
Dezbaterile cu privire la oportunitatea unei posibile căsătorii între Charles și Camilla au făcut ravagii pe tot parcursul anului 2004. A existat o persoană care a făcut lumină în relația celor doi.

Ar putea un viitor șef al Bisericii Anglicane să se căsătorească cu o divorțată, lucru care a cauzat atâtea probleme familiei regale în anii 1930? Era o întrebare pe buzele tuturor înainte ca regele Charles să facă pasul cel mare și să o ceară pe Camilla în căsătorie.

Potrivit autoarei Tina Brown, faptul că regele Charles a cerut-o în căsătorie pe Camilla a fost mai degrabă un „incident social exasperant” decât opinia canonică. Totul s-a întâmplat cu ocazia căsătoriei dintre Edward Van Cutsem, fiul unor prieteni de familie, și fiica ducelui de Westminster, la catedrala din Chester, cunoscută și ca nunta mondenă a anului. Printre invitați s-au numărat, pe lângă regina Elisabeta și prințul Philip, Charles și Camilla. De reținut și faptul că Edward, finul lui Charles, fusese paj de onoare la nunta lui cu Diana.

Camilla, fericită, arătându-și inelul de logodnă. Sursă foto: Daily mail

„A trimis-o pe Camilla în pragul prăpastiei”

Charles și Camilla au fost informați cu privire la planurile de dispunere a locurilor în weekendul dinaintea nunții. Aranjamentele au dezvăluit că doamna Parker Bowles a fost plasată la marginile sociale ale evenimentului”, a scris Brown în cartea sa de succes „The Palace Papers”. Camilla, spune autoarea, și-ar fi dorit să stea în spatele lui Charles, care urma să se alăture reginei Elisabeta și prințului Philip.

Dar „mama mirelui Emilie Van Cutsem, a blocat-o în cealaltă parte a catedralei, cu prietenii miresei în spate și i-a spus că nu poate intra sau ieși pe ușa principală”. Un curtean a declarat pentru Daily Mail la vremea respectivă că acest lucru a „trimis-o pe Camilla în pragul prăpastiei”. „Ea nu voia să fie umilită în fața întregului cerc de mucenici al lui Charles și, mai important, a Familiei Regale. (…) A fost linia de demarcație a Camilei”, susține autoarea.

A intrat în scenă tatăl Camillei

Din fericire, s-a găsit o soluție. În ziua nunții, Charles a fost obligat să viziteze cazarma de la Warminster, în Wiltshire, pentru a se întâlni cu familiile soldaților din Black Watch. Trei membri ai regimentului fuseseră uciși într-un atac sinucigaș în Irak. În acel moment, a intrat în scenă tatăl Camillei, maiorul Bruce Shand, în vârstă de 87 de ani, potrivit biografului regal Penny Junor.

Copiii Camilei Parker Bowles, Tom și Laura Parker Bowles, împreună cu tatăl ei, maiorul Bruce Shand, stau în picioare după ceremonia civilă de căsătorie dintre Prințul Charles și Camilla în aprilie 2005. Sursă foto: Daily mail

„Deși îl iubea foarte mult pe prinț, îl considera slab și era îngrijorat de cât de vulnerabilă a făcut-o pe Camilla permițându-i să trăiască astfel. L-a luat pe prinț deoparte și i-a spus că vrea ca Dumnezeu și el să știe că fiica lui este bine”, a spus Junor.

Charles a îndreptat lucrurile

Charles a ascultat și a recunoscut situația în care se afla Camilla: o poziție absurdă și insultătoare și supărătoare pentru Camilla. La urma urmei, fără căsătorie, ea nu avea niciun statut, iar Charles știa că trebuie să îndrepte lucrurile. De Anul Nou, Charles și-a luat inima în dinți și a cerut-o în căsătorie pe Camilla, în genunchi. Cei doi s-au logodit în februarie 2005, iar Camilla și-a arătat inelul la o petrecere la Castelul Windsor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre