Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine l-a sabotat pe Alec Baldwin și i-a pus gloanțe pe țeava. Ipoteză uluitoare

Cine l-a sabotat pe Alec Baldwin și i-a pus gloanțe pe țeava. Ipoteză uluitoare
În ultima săptămână a lunii trecute, un incident sinistru a avut loc în Santa Fe, New Mexico, acolo unde actorul Alec Baldwin filma un western cu buget redus, Rust. El a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizorul filmului, după ce a exersat o scenă în care folosea un pistol care, fără știrea lui, fusese încărcat.

O nouă ipoteze zguduitoare a fost pusă pe tapet în incidentul care îl are ca protagonist pe Alec Baldwin, acesta ar fi fost sabotat de cineva, care a armat, cu gloanțe letale, pistolul folosit în film. Avocatul armurierului care a supravegheat armele de foc folosite pe platoul de filmare al lungmetrajului Rust a sugerat miercuri că cineva a pus în mod intenţionat un glonţ adevărat în pistolul cu care Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, informează Reuters.

În cursul audierilor, mai mulți martori au acuzat-o pe Hannah Gutierrez-Reed (foto), armurierul angajat pe platoul de filmare, că stă la baza acestui teribil accident. „Nu există ca o femeie de 24 de ani să fie profesionistă cu armele. Pentru a economisi un ban, uneori angajezi oameni care nu sunt pe deplin calificați pentru slujba complicată și periculoasă și riști viețile celorlalți”, a declarat poliției unul din martori.

Avocatul susține că o persoană a sabotat filmul și a schimbat gloanțele

Avocatul lui Hannah Gutierrez-Reed, Jason Bowles susține că clienta sa a scos muniţia dintr-o cutie în care credea că se aflau doar gloanţe oarbe, care nu pot să provoace răni. Acesta a afirmat că este posibil ca cineva să fi pus în mod intenţionat gloanţe adevărate. Trebuie știut că acestea arată similar cu cele oarbe. În aparență, nu există nicio diferență între proiectile.

„Ne e teamă că e posibil ca aşa să se fi întâmplat lucrurile, că cineva a avut intenţia de a sabota acest platou cu muniţie reală plasată intenţionat într-o cutie cu gloanţe oarbe”, a declarat Jason Bowles în cadrul emisiunii Good Morning America, difuzată de postul ABC.

Acesta crede că mâna criminală a acționat pentru a provoca un incident de securitate. „Nu susţinem că cineva ar fi avut vreo intenţie de a produce tragedia unei omucideri, dar a dorit să facă ceva care să provoace un incident de securitate pe platoul de filmare”, a adăugat avocatul american.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Rust Movie Productions nu a comentat afirmaţiile lui Bowles.  Pe lângă ancheta poliției, și compania de producţie investighează incidentul. Oficialii acesteia susțin că nu le-au fost aduse la cunoştinţă plângeri oficiale referitoare la siguranţa pe platoul de filmare din Santa Fe, New Mexico. Momentan, nu au fost formulate acuzaţii împotriva vreuneia dintre persoanele implicate.

Alec Baldwin, protagonist într-un film cu personal nemulțumit

Avocatul Jason Bowles a mai precizat că Hannah Gutierrez-Reed îşi lua slujba în serios. Armurierul le-ar fi oferit lui Alec Baldwin şi altor actori din film un instructaj privind armele de foc şi a făcut „tot ceea ce i-a stat în putere să asigure siguranţa pe platoul de filmare”.

Chestionat cu privire la identitatea persoanei care ar fi putut schimba gloanțele oarbe cu unele adevărate, letale, avocatul a precizat, în cadrul aceleiași emisiuni, că ar putea fi vorba despre o persoană care „a dorit să dovedească un lucru, să îşi exprime nemulţumirea, nefericirea”. „Şi ştim deja că oamenii au protestat în ziua anterioară”, a mai spus el.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre