Simona Ionescu / Redactor Șef

Cineva îi dorește sfârșitul Papei Francisc. Dezvăluiri șocante ale Suveranului Pontif

Cineva îi dorește sfârșitul Papei Francisc. Dezvăluiri șocante ale Suveranului Pontif
Recent, Papa Francisc a făcut declarații incredibile cu privire la faptul că imediat după operația de colon se vorbea deja de alegerea succesorului său.

S-a operat la colon la începutul lunii iulie, iar acum starea sa de sănătate este bună. Cardinalii s-au gândit atunci cine va fi succesorul Papei Francisc.

Cineva îi dorește sfârșitul Papei Francisc. Dezvăluiri șocante ale Suveranului Pontif

În cadrul unei întâlniri cu 50 de iezuiți slovaci, Suveranul Pontif a fost întrebat cum se simte după operația la colon pe care a avut-o în iulie anul acesta. Papa Francisc a dat declarații tulburătoare, afirmând că unii cardinali s-au reunit imediat pentru a-i alege succesorul.

„Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”

„Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort. Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au considerat că starea Papei era mai gravă decât se anunţase. Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”, a spus Papa în timpul vizitei din Slovacia.

Cine l-a determinat pe Suveranul Pontif să se opereze

În altă ordine de idei, Papa a amintit de faptul că inițial nu a vrut să se opereze. Cel care l-a convins a fost însă un asistent medical. De altfel, într-un interviu difuzat la radio la începutul acestei luni, Suveranul Pontif i-a mulțumit acestuia pentru că i-a salvat viața.

„Asistenţii medicali înţeleg uneori mai bine situaţia decât medicii, deoarece ei se află în contact direct cu pacienţii”, a afirmat Papa Francisc. De asemenea, Papa a infirmat orice zvon potrivit căruia ar demisiona. El spune că are în acest moment „o viaţă total normală”, iar operaţia a fost un adevărat succes.

Cine este Papa Francisc

Francisc a ajuns pe scaunul papal în anul 2013, după demisia care a surprins pe toată lumea a predecesorului său Benedict al XVI-lea. De altfel, acesta a fost primul Papă care a renunţat la tronul Sfântului Petru în ultimele secole.  El este primul Papă originar de pe continentul american și primul Papă iezuit.

Sursă foto: rtv

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre