Simona Ionescu / Redactor Șef

Colecția de mașini a regelui Charles se îndepărtează de protocolul regal. Iată cu ce se plimbă Suveranul și care e cel mai scump autovehicul

Colecția de mașini a regelui Charles se îndepărtează de protocolul regal. Iată cu ce se plimbă Suveranul și care e cel mai scump autovehicul
A urcat pe tron pe 6 mai și a fost primit cu sufletul deschis de britanici. Lucruri neștiute despre regele Charles.

Familia regală este cunoscută de mult timp pentru dragostea pentru vehicule, iar noul rege nu face excepție. Iubitor de mașini scumpe, regele Charles are o colecție impresionantă. Iată despre ce este vorba.

Regele Charles s-a diferențiat de alți membri ai familiei regale, alegerile ecologice devenind norma, dar păstrând totuși un stil regal pentru flota sa personală. Chris Jevons, director de vânzări și marketing la JTAPE, a vorbit despre vehiculele impresionante din colecția regelui și modul în care acesta se diferențiază de restul familiei regale.

Regele într-un Jaguar I-Pace

„Cu un garaj aprovizionat cu Rolls-Royce de epocă, Bentley, Jaguar și, bineînțeles, Aston Martin în valoare de 6,3 milioane de lire sterline, vestea că Regele Carol al III-lea este un mare fan al mașinilor probabil că nu vă va șoca. Ceea ce v-ar putea surprinde, însă, este faptul că regele nu este un petrolist obișnuit. De fapt, el este chiar opusul”, a spus acesta, potrivit Express.co.uk.

Charles și Prințesa Diana, alături de un superb Land Rover

Fan Aston Martin

Regele este cunoscut ca fiind un fan al Aston Martin, iar când a împlinit vârsta de 21 de ani, a primit cadou un Aston Martin DB6 clasic din 1970. Deși mașina a fost întotdeauna potrivită pentru un rege, aceasta a trecut printr-o transformare masivă pentru a se potrivi obiectivelor de mediu ale acestuia.

„Desigur, își iubește Aston Martin-urile, dar Majestatea Sa este, de asemenea, un susținător de lungă durată al protejării planetei. Atât de mult încât, în 2008, și-a transformat mașina preferată – DB6 MK II Vantage Volante – pentru a funcționa cu un amestec de bioetanol obținut din vin și brânză”, a mai spus Jevons.

Regele și Regina în Aston Martin DB6

DB6 a fost folosit de prințul și prințesa de Wales

Biocombustibilul este amestecat cu 15 la sută benzină fără plumb pentru a face mașina mai puternică, iar specialiștii Aston Martin RS Williams spun că mașina este mai performantă ca niciodată. DB6 a fost folosit de Prințul și Prințesa de Wales când au condus de la Palatul Buckingham la Clarence House după nunta din 2011.

Regele Charles a deținut o serie de alte Aston Martin, inclusiv un V8 Vantage Volante, care a fost un cadou din partea emirului din Bahrain și un V8 Virage Volante.

Printre primii oameni din lume care au cumpărat primul Jaguar complet electric

Se crede că Regele Charles a fost unul dintre primii oameni care au cumpărat în anul 2018 prima mașină complet electrică de la Jaguar. E vorba de un I-Pace, într-o culoare unică, indisponibilă pentru alți clienți Jaguar. „Pe măsură ce condusul mai ecologic câștigă în popularitate, considerăm că este minunat să vedem că cineva de talia regelui deschide calea”, susține specialistul.

Limuzina de stat Bentley

Limuzina Bentley, unul dintre cele mai impresionante vehicule din flora regală

În ceea ce privește limuzina regală Bentley, unul dintre cele mai impresionante vehicule din flota regală, aceasta a fost realizată pentru a onora cel de-al 50-lea Jubileu de Aur al Reginei. Mașina este proiectată să reziste la orice, are caroserie și geamuri ranforsate, cabină rezistentă la explozii și anvelope întărite.

Vehiculul, despre care se crede că este evaluat la aproximativ 10 milioane de lire sterline, este folosit acum de membrii familiei regale pentru evenimente oficiale, inclusiv pentru recenta călătorie a regelui în Germania și Franța.

Regele este cunoscut pentru recomandările sale ecologice, inclusiv pentru că a încercat un Nissan Leaf

Land Rover, marca preferată a reginei Elisabeta

Familia regală este de mult timp un susținător al mărcii britanice, aproape toți fiind văzuți într-un Land sau Range Rover în ultimii 50 de ani.  Deși regele a păstrat Aston Martin DB6 ca fiind preferatul său personal, se știe că Land Rover a fost preferată de răposata sa mamă, regina Elisabeta a II-a. Un Land Rover Discovery deținut cândva de rege a fost vândut recent la licitație pentru 12.050 de lire sterline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre