Simona Ionescu / Redactor Șef

Un colecționar a șocat lumea artistică. A plătit un preț incredibil pentru pianul lui Freddy Mercury

Un colecționar a șocat lumea artistică. A plătit un preț incredibil pentru pianul lui Freddy Mercury
Pianul lui Freddie Mercury s-a vândut la o licitație organizată miercuri seară, la Sotheby's din Londra, cu prețul de 2.000.000 de euro.

La acest pian regretatul cântăreț britanic Freddie Mercury a compus aproape toate lucrările sale începând cu „Bohemian Rhapsody”.

Manuscrisul piesei „Bohemian Rhapsody”, a fost cumpărat cu 1,3 milioane de lire sterline

Pianul cu coadă Yamaha a fost cap de afiș al unei serii de vânzări de multe alte obiecte care au aparținut liderului formației Queen. Potrivit licitației, a fost un record pentru un pian de compozitor. Un alt obiect important, manuscrisul piesei „Bohemian Rhapsody”, a fost vândut pentru 1,3 milioane de lire sterline, adică 1,6 milioane de euro.

Pianul lui Freddie Mercury s-a vândut pentru două milioane de dolari

Printurile de la „We Are The Champions” au fost vândute cu 317.000 de lire sterline

Cele 15 pagini scrise în creion și pix dezvăluie diferitele direcții pe care artistul le-a avut în vedere pentru acest titlu, care inițial urma să se numească „Mongolian Rhapsody”. Sotheby’s publicase o estimare între 800.000 – 1,2 milioane de lire sterline (930.000 – 1,4 milioane de euro). Între timp, printurile de la „We Are The Champions” au fost vândute cu 317.000 de lire sterline (370.000 de euro), la fel ca și cele de la „Don’t Stop Me Now”.

A fost înstrăinată și ușa de la Garden Lodge, casa lui Freedy din vestul Londrei

De asemenea, s-a vândut și ușa de la Garden Lodge, casa lui Freddie Mercury din vestul Londrei. „Zugrăvită” cu graffiti de fani, ușa verde a proprietății a fost vândută pentru 412.750 de lire sterline (481.736 de euro), spulberând estimarea publicată de casa de licitații (între 15.000 și 25.000 de lire sterline).

La acest pian a compus aproape toate piesele celebre

În cadrul licitației au fost date și tablourile care au împodobit casa legendarului rocker. E vorba de lucrări de Chagall, Dali, Picasso, precum și ultimul tablou cumpărat de artist, cu o lună înainte de moartea sa, un ulei pe pânză de James Tissot, vândut cu 483.600 de lire sterline.

A fost dat și costumul de pisică cu paiete argintii

Cele 59 de loturi vândute la licitația de miercuri, care a ajuns la un total de 12,2 milioane de lire sterline (15,4 milioane de dolari), au inclus costume de scenă, bijuterii și tablouri din vasta colecție de artă a lui Mercury. A fost cumpărat și costumul de pisică cu paiete argintii purtat în turneul „News of the World” de la sfârșitul anilor 1970, dar și o colecție de bețișoare și un CD player Sony D-50.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre