Simona Ionescu / Redactor Șef

Congresul PNL. Proteste cu huiduieli și ciolan la alegerile din partid

Congresul PNL. Proteste cu huiduieli și ciolan la alegerile din partid
Nici o vedetă din showbiz nu va strârni azi un interes mai mare decât spectacolul de la congresul PNL. Premierul Florin Cîțu se ”bate” cu președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pentru funcția de lider național al liberalilor. Show total care a început cu coadă la grătarele cu mici.

Un ciolan imens a fost amplasat în fața intrării de la Romexpo unde are loc azi, 25 septembrie, congresul PNL. Românii s-au amuzat când au văzut cum un imens ciolan a fost postat la intrarea în Romexpo.

Congresul PNL. Proteste cu huiduieli și ciolan la alegerile din partid

Congresul PNL, cu 5.000 de delegați liberali, au început la Romexpo de la ora 11. 00. Primii veniți s-au întâlnit  cu un ciolan imens la intrarea în sala Romexpo. Au fost și protetari înarmați cu bannere și pancarte și cer desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Pe rețelele de socializare a fost anunțat un amplu protest, la intrarea în Romexpo, începând cu ora 9.00. Potrivit Digi24, la manifestație sunt prezente forțele de ordine.

În prima zi de Congres PNL va fi show-ul interesant pentru electorat, când vor fi aleși președintele partidului, președintele Comisiei de Arbitraj și președintelele Comisiei de cenzori. Duminică vor fi votați reprezentanții în Biroul Executiv.

Huiduieli la Congresul PNL

Au fost fluierați și huiduiți Ludovic Orban și Florin Cîțu, cei doi competitori. În cadrul Consiliului Naţional al partidului, din 22 septembrie, premierul Florin Cîţu a declarat că moţiunea „România liberală”, a fost votată de 40 de filiale ale partidului din 41. Dintre cele 41 de filiale, 34 au votat doar moţiunea ”România liberală”, potrivit lui Florin Cîţu, restul de şase filiale optând şi pentru moţiunea lui Ludovic Orban.

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, la Consiliul Naţional al partidului din 18 septembrie 2021, ca membrii să poată vota liber şi secret în cadrul Congresului, „nu conform presiunilor puse de la nivelul unor conduceri care au călcat în picioare democraţia”.

Foto: g4media.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre