Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru copii. Vor începe anul cu bani mai mulți. Despre ce sumă e vorba

Veste bună pentru copii. Vor începe anul cu bani mai mulți. Despre ce sumă e vorba
Începând cu 1 ianuarie 2024, Părinții și copiii au primit o veste extraordinară. Începând cu 1 ianuarie 2024, crește alocația pentru copiii cu vârste de până în doi ani, cât și pentru cei de până la 18 ani. Iată câți bani vor primi în plus.

Odată cu sosirea noului an, copiii vor primi bani mai mulți. Se mărește alocația pentru copii. Vestea e bună și pentru cei care au până în 18 ani, dar banii sunt puțini.

Vestea e bună pentru familii, pentru că anul 2024 debutează cu alocații mai mari pentru copii. Din păcate însă, banii sunt puțini. Micuții care au mai puțini de doi ani sau sunt cu handicap vor primi 87 de lei în plus. Cei cu vârste de până la 18 ani vor avea în buzunar mai mult cu 35 de lei. Părinții nu sunt deloc mulțumiți, pentru că nu pot face aproape nimic cu acești bani.

„Cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației”

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

De la 1 ianuarie 2024 crește alocația pentru copii

Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se menționează în articolul 3, alin. 2. al OUG 126/2021.

Ce alocație primesc copiii în acest moment

Anul acesta copiii care cu vârsta de până la doi ani sau cei cu handicap încasează 631 de lei pe lună. Aceeași bani au și cei care au între 3-18 ani și au un handicap. Totodată, minorii cu vârste între doi și 18 ani primesc, în prezent, 256 de lei. Pot primi alocație și copiii care au împlinit majoratul, dar există o condiție: trebuie să fie înscriși la cursuri de învățământ liceal sau profesional.

Conform informațiilor oferite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, în luna septembrie au beneficiat de alocație un număr de 3,5 milioane de copii. Suma pusă la bătaie a fost de 1.042 miliarde de lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre