Simona Ionescu / Redactor Șef

Mamă ucisă prin sufocare lângă soț și fetița de 11 luni. Prima arestare

Mamă ucisă prin sufocare lângă soț și fetița de 11 luni. Prima arestare
Un caz terifiant, de jaf urmat de o crimă sadică, a alertat Poliția din Atena, săptămâna trecută, iar căutările bandei de infractori continuă și azi. Atacul s-a petrecut într-unul din cartierele de lux ale capitalei Greciei. O tânără mamă a fost ucisă lângă bebelușul ei și soțul legat fedeleș.

Polițiștii bănuiesc că hoții care au intrat în vila familiei ar putea fi membrii unei bande de crimă organizată din care fac parte albanezi, georgieni și romi.

Crima s-a produs în Atena, în noaptea de marți, în jurul orei 4.30 dimineața. Caroline Crouch, o tânără de 20 de ani de origine engleză, a fost sugrumată cu un tricou lângă fiica ei de 11 luni și soțul său, un pilot grec, Charalambos „Babis”  Anagnostopoulos (foto). Cei care au comis oripilanta faptă sunt trei bărbați care au intrat peste ei în casă să fure. Al patrulea stătea afară, la supraveghere.

Atacarea familiei în dormitorul casei lor

Anchetatorii spun că atacul de marți a început în jurul orei 4.30, când banda s-a apropiat de casa cuplului și a spart o cameră video de securitate, montată în afară. Trei spărgători au pătruns în casa Carolinei și a soțului Charalambos „Babis” Anagnostopoulos, pilot pe un elicopter privat. Al patrulea individ a rămas de pază, ca să anunțe dacă apare în zonă cineva care i-ar fi putut descoperi.

Spărgătorii au pătruns printr-o fereastră de la subsol. La parter, au găsit câinele familiei, un husky. Poliția spune că animalul a fost sugrumat cu propria sa lesă și spânzurat de o bară a scării ce ducea la etaj.

Bărbații au urcat la mansardă, unde cuplul dormea ​​lângă fetița lor de 11 luni. L-au atacat mai întâi pe Babis. L-au legat de un picior al patului și i-au acoperit gura și ochii cu bandă adezivă. Din repezeală, banditul a lăsat un pic dintr-un ochi neacoperit complet de banda adezivă. Pe Carolina au legat-o tot de pat, cu un tricou. Tinerii, sculați din somn, n-au fost capabili să reacționeze.

Pilotul a povestit ulterior că a fost trezit și și-a văzut fetița cu pistolul la tâmplă. I-a implorat pe spărgători să nu-i rănească familia că le va da tot ce vor. Le-a indicat locul unde avea banii, în lire sterline, și bijuteriile pentru a-i cruța pe cei dragi de orice tortură.

Banda a plecat din casă cu suma de 35.000 de lire, în bani și bijuterii. Înainte, însă, unul din ei i-a îndesat un tricou în gură tinerei mama care țipa să nu-i omoare fetița. Polițiștii cred că femeia a fost ucisă fiindcă i-a văzut chipul atacatorului. Despre bărbat, care la un moment dat leșinase din lipsa aerului din cauză că avea gura astupată, polițiștii cred că bandiții au crezut că murise.

Ce au găsit polițiștii la locul crimei

Bărbatul Carolinei a reușit să dea alarma folosindu-și nasul pentru a apela numărul de urgență al poliției.

La momentul descinderii până și polițiștii au fost șocați de scena pe care au văzut-o. Un ofițer de poliție a spus că lângă Carolina se afla fiica ei de 11 luni care plângea și „își lovea mama cu mânuțele și încerca să o trezească”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției, George Kalliakmanis, citat de presa greacă, a declarat: „De îndată ce poliția a intrat în cameră, au văzut fata, pe Carolina. Era palidă și picioarele ei erau albe, drept urmare și-au dat seama că era moartă.

Soțul Carolinei a declarat polițiștilor că spărgătorii aveau un Colt de argint și un pistol negru.

Poliția a spus că armele erau neobișnuite de găsit în Grecia și cred că urmărirea lor ar putea fi vitală în identificarea ucigașilor Carolinei. De asemenea, descrierea ucigașului ei îi va ajuta foarte mult, deoarece Babis i-a zărit chipul.

Criminalul purta o mască pentru gură ca a motocicliștilor pentru a-și ascunde fața. Dar aceasta a alunecat în timp ce se lupta cu mămica de 20 de ani, care încerca să-și apere bebelușul. Babis l-a descris pe asasin ca fiind înalt, cu pielea închisă la culoare, supraponderal și sub 30 de ani.

A avut loc prima arestare

Sâmbătă, polițiștii care investighează cazul au arestat un bărbat georgian la granița bulgară.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, era suspect într-o altă spargere în care s-a folosit violența față de proprietarii casei, așa cum se petrecuse în familia Carolinei.

O sursă de poliție a declarat că analiza ADN a arătat că georgianul este una dintre cele cinci persoane care au legat un cuplu de pensionari și pe menajera lor, în timpul unei spargeri din aceeași zonă selectă din Atena, pe 7 martie.

Suspectul, care călătorea cu mașina, a fost reținut în urma unei razii de rutină a poliției. Atunci când i se verifica identitatea, polițiștii au descoperit că bărbatul călătorea cu un pașaport fals. A fost arestat și dus la secția de poliție locală.

Anchetatorii greci urmează să stabilească, pe bază de probe, dacă georgianul a făcut parte din grupul care a ucis-o pe Carolina.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre