Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a cerut-o prințul William pe Kate Middleton în căsătorie, după opt ani de așteptare. Regele Charles a spus totul

Cum a cerut-o prințul William pe Kate Middleton în căsătorie, după opt ani de așteptare. Regele Charles a spus totul
Să fii iubita prințului William se pare că nu a fost deloc ușor pentru Kate Middleton, care a avut o răbdare de fier. În final, a venit și cererea în căsătorie.

Regele Charles își amintește de cererea în căsătorie a lui William către „iubita noră” Catherine. Tânăra este un monument al răbdării.

Cererea în căsătorie a avut loc la o cabană din Kenya

La 16 noiembrie 2010, Palatul a anunțat că prințul William și Catherine Middleton se vor căsători. A fost cu atât mai potrivit momentul, întrucât cererea în căsătorie a fost făcută la o cabană din Kenya, o țară cu legături personale pentru soții Windsor. Pentru că tot în acest loc, prințesei Elisabeta i s-a spus că tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit și că ea a devenit regină.

„Aici, în fața Muntelui Kenya, fiul meu, Prințul de Wales, și-a cerut soția”

Așadar, poate că nu este de mirare că regele Charles a abordat subiectul logodnei în discursul său de la banchetul de stat din Nairobi de aseară. „Aici, în fața Muntelui Kenya, fiul meu, Prințul de Wales, și-a cerut soția, acum iubita mea noră, în căsătorie”, a amintit Suveranul.

O casă privată ascunsă în rezervația Lewa Wildlife din Kenya, unde prințul William a cerut-o în căsătorie pe Kate. Foto: Daily mail

Astăzi, William și Kate, ambii în vârstă de 41 de ani, și copiii lor reprezintă viitorul monarhiei moderne, după cum regele ține să recunoască. Vestea logodnei lor a fost extrem de bine primită, cu atât mai mult cu locuitorii Marii Britanii se îndoiau că se va întâmpla vreodată. Și asta pentru că cei doi au avut o perioadă în care au stat despărțiți.

Pariul vieții lui Kate

Mulți au considerat că, femeia cunoscută cândva sub numele de Waity Katie, a combinat răbdarea cu tăria de caracter și a câștigat pariul vieții. Pentru cererea în căsătorie, a fost ales un decor romantic: o cabană din lemn la Lewa Wildlife Conservancy, unde William și Kate au fost cazați în safari. Acesta este locul unde William își petrecuse o parte din anul său de vacanță cu aproape un deceniu înainte, deci o altă legătură personală. Diana a primit un inel de logodnă cu safire și diamante care aparținuse regretatei prințese Diana.

Primul interviu în doi

Vestea a fost făcută publică câteva săptămâni mai târziu, în noiembrie, iar William și Kate s-au așezat la primul lor interviu comun. Unul lângă altul, într-un colț din Clarence House, au petrecut mai mult de 15 minute discutând cu Tom Bradby de la ITV News, Kate glumind în fața camerei că „a fost foarte romantic”.

Kate și Prințul William au fost fotografiați la scurt timp după logodna lor, când au participat la nunta lui Harry Meade și a lui Rosie Bradford la Biserica Sfântul Petru și Sfântul Pavel, în octombrie 2010. Sursă foto: Daily mail

„Așa cum orice bărbat de acolo va ști, este nevoie de o anumită motivație pentru a te pune în mișcare. ‘Așa că am planificat-o și apoi am simțit că este foarte bine în Africa. A fost frumos”, a mărturisit și William.

De ce a așteptat William opt ani înainte de a face cererea în căsătorie

Cuplul s-a întâlnit timp de opt ani înainte ca William să îi pună iubitei sale marea întrebare. Cei doi s-au cunoscut în 2001, în timpul primului lor an la Universitatea St Andrews din Scoția. În aprilie 2007, Kate și William au decis să meargă pe drumuri separate. Dar, în loc să se întristeze, Kate s-a asigurat că se bucură de o viață independentă, punând accent pe bucurie. Văzută și fotografiată, bineînțeles. În interviul de logodnă al cuplului, Kate a mărturisit că a reflectat asupra perioadei în care au fost despărțiți.

„La momentul respectiv nu am fost foarte fericită în legătură cu asta, dar m-a făcut o persoană mai puternică”, a spus ea. Câteva luni mai târziu, prințul realizând, se pare, ce-i lipsea, s-au împăcat. „A fost un șoc total când a venit’, a declarat Kate în timpul interviului de logodnă. William a explicat și de ce i-a luat atât de mult timp să facă marele pas. A vrut să-i dea lui Kate șansa de a „da înapoi” dacă simțea că nu poate face față vieții de viitoare regină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre