Odată cu echinocțiul de toamnă 2023 vara se va sfârși, iar toamna își va intra în drepturi. Echinocțiul de toamnă va dura până la solstițiul de iarnă, joi, 21 decembrie. Cum ni se va schimba viața.
Apusuri timpurii și răsărituri mai târzii
Echinocțiul are loc de două ori pe an (primăvara și toamna), când axa Pământului nu se înclină nici spre Soare, nici în sens invers. Ceea ce înseamnă că echinocțiul este singurul moment în care atât emisfera nordică, cât și cea sudică au parte de cantități „aproape” egale de lumină și întuneric la toate latitudinile, spun specialiștii.
Acest eveniment este diferit de solstițiile de vară și de iarnă, când înclinarea Pământului este cea mai mare, fie că se apropie, fie că se îndepărtează de Soare. După echinocțiul de toamnă, în emisfera nordică vor fi apusuri timpurii și răsărituri mai târzii, ceea ce înseamnă că zilele vor fi din ce în ce mai scurte pe măsură ce ne îndreptăm spre solstițiul de iarnă. Echinocțiul va contribui, de asemenea, de fapt, la schimbarea culorilor frunzelor și le va chema la cădere.
Perturbări echinocțiale și „întreruperi” ale soarelui
„Întreruperile solare” pot apărea în jurul echinocțiilor. Acestea se instalează, de obicei, în zilele de după echinocțiul din septembrie, spune National Geographic. Radiațiile solare pot interfera și chiar opri transmiterea semnalelor de către sateliți în timpul acestor evenimente, deoarece mulți sateliți orbitează în jurul ecuatorului și pot fi „inundați de radiații solare directe”. E posibil să avem conexiuni mai lente la internet, radio și nici televizoarele să nu funcționeze la capacitate maximă.
Cu ce simptome se pot confrunta oamenii
Odată cu instalarea Echinocțiului de toamnă, putem să avem din ce în ce mai multe stări de depresie. Ne vom simți nefericiți, vinovați și chiar ne vom subaprecia. De asemenea, vom fi mai stresați decât de obicei sau vom trece de la râs la plâns.
Nu vor lipsi nici stările de oboseală, dar și tulburările de somn, simțind nevoia să dormim mai mult ca de obicei. E posibil să mâncăm mai mult și să avem o poftă nebună de dulciuri și nu vom fi atât de sociabili ca până acum. Sunt și persoane care se vor confrunta și cu scădere a libidoului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook