Suntem în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se încheie pe 29 iunie. Multe gospodine folosesc din plin fasolea și cartofii, dar uite o rețetă ”aproape” de post pentru că se folosește un ou care să lege compoziția.
Cum se fac chifteluțele din cartofi
Uite o idee de aperitiv gustos și arătos: chifteluțele din cartofi. Sunt ușor de preparat și ieftin, scrie bucataras.ro.
Ingrediente
- 500 grame cartofi,
- 1 ou bătut,
- 2 linguri de făină,
- 2 fire de ceapă verde tocate mărunt sau o ceapă uscată,
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat,
- 1 legătură de mărar proaspăt tocat,
- 3 căței de usturoi,
- sare,
- piper,
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
- Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit, după care se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.
- Cartofii rași se pun într-un castron mare. Se pun oul bătut, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, mărarul, făina, sarea, usturoiul pisat, piperul.
- Se amestecă bine, până se obține o compoziție omogenă. Din aluatul obținut se formează chifteluțele, rotunjite sau aplatizate în mână, apoi se prăjesc în ulei încins, la foc mic, pe fiecare parte.
- Puneți chiftelele pe un platou pe care ați pus un prosop de hîrtie pentru a absorbi din grăsime. Le consumați ca aperitiv ori ca o garnitură la friptură. Sursa: bucataras.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook