Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se fac transfuzii pe ringul de dans, sub reflectoare. Doar elvețienii puteau imagina așa ceva

Cum se fac transfuzii pe ringul de dans, sub reflectoare. Doar elvețienii puteau imagina așa ceva
Unul din cele mai cunoscute cluburi de noapte din Elveția, care a funcționat fără întrerupere aproape 40 de ani, s-a transformat în ceva ce nu și-a putut imagina nimeni. În locul DJ-ilor și al petrecăreților, pe ringul de dans au ajuns oameni în halate albe.

Unul din cele mai cunoscute cluburi de noapte din Elveția, care a fost închis ca urmare a restricţiilor impuse în urma pandemiei de COVID-19 a fost transformat în centru de transfuzie sanguină.

Clubul era vizitat în weekend-urile dinaintea pandemiei de mii de oameni. Odată cu restricțiile sanitare, acesta a trebuit închis. Proprietarii au fost însă sensibilizați de problemele pe care le au autoritățile și au decis să dea o mână de ajutor. Ca atare, clubul s-a transformat în centru de transfuzie sanguină.

Candelabrele imense, reflectoarele și globurile disco ce obişnuiau să lumineze ringul de dans pentru mii de petrecăreţi la clubul de noapte MAD din oraşul Lausanne fac acum lumină asistentelor medicale care recoltează sânge. Ceva din atmosfera de petrecere a fost păstrată. Toate activitățile se desfășoară cu fundalul muzical consacrat al clubului. Astfel că pacienții vin și pleacă în timp ce pe fundal rulează piese de Queen, Bee Gees şi Michael Jackson.

„A fost aproape sfâşietor să vezi un loc ca acesta, cu o istorie de aproape 35 de ani, adormit pentru atât de mult timp”, povesteşte managerul Igor Blaska, pentru Reuters.

Clubul de noapte situat în cartierul Flon, era în mod normal în centrul vieţii de noapte a oraşului. Locul distracției absolute din Lausanne este închis deja de aproape 10 luni din cauza restricţiilor care vizează limitarea răspândirii COVID-19. Ca și în alte părți ale lumii, localurile au fost închise, fără a se putea avansa un termen limită.

Elveţia a fost lovită puternic de al doilea val de al pandemiei. În total, ţara a raportat de la începutul pandemiei peste 350.000 de infecţii şi peste 5.000 de decese asociate noului coronavirus.

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Care e, de fapt, relația Oanei Roman cu soțul ei, Marius Elisei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre