Liderii Europol fac dezvăluiri șocante și susțin că aparatele Drugtest au fost cumpărate de Poliția Română din China și nu ar funcționa.
Acesta este motivul pentru care consumul de droguri este în acest moment în România scăpat de sub control, iar autoritățile vor să ascundă acest lucru. Liderii Europol au menționat că peste un sfert din aparatele cumpărate nu sunt bune și, ca urmare, dau rezultate false. Din acest motiv, agenții de poliție nu mai vor să le folosească atunci când trebuie să testeze vreun șofer.
„Vom suspenda utilizarea acestor aparate până la stabilirea cauzelor care conduc la astfel de situaţii”
Mai mult, se pare că reprezentanții Direcției Rutiere ar fi trimis un mesaj polițiștilor din teren, după ce mai mulți șoferi au fost testați cu aceste aparate și rezultatele au fost fals pozitive. Europolul susține că cele mai multe cazuri ar fi fost înregistrate în Maramureș.
„Pentru reducerea riscului apariţiei unor rezultate neconcordante între testele preliminare efectuate cu aparatele Aquila Scan şi analiza probelor biologice, vom suspenda utilizarea acestor aparate până la stabilirea cauzelor care conduc la astfel de situaţii”, este pe care l-au primit agenții.
Poliția Română spune contrariul
La rândul său, Poliția Română susține că nu e adevărat și nu ar fi existat nici o notă internă. Mai mult, potrivit Știrilor ProTV ar fi fost achiziționate, prin licitație, 54 de aparate chinezești, dar acestea nu ar fi dat nici un fel de rezultate eronate.
„A fost o incidenţă de 30% dintre aceste rezultate, ca fiind fals pozitive. Aşadar, au fost şoferi care au ieşit pozitivi la testarea cu aceste aparate, iar la recoltarea probelor biologice rezultatul a fost 0.
Neoficial, colegii nu îşi mai asumă responsabilitatea să le folosească, în condiţiile în care în capul lor se sparg toate reclamaţiile şi consecinţele juridice”, a mărturisit Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol. Ca o ironie a sorții, cele mai multe dintre aceste aparate ar fi ajuns la Constanța, chiar înainte să aibă loc tragedia de la 2 Mai.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook