Dana Roba și soțul ei, confruntare în fața procurorului. Atitudinea bărbatului întrece imaginația

Dana Roba și soțul ei, confruntare în fața procurorului. Atitudinea bărbatului întrece imaginația
Dana Roba a supraviețuit miraculos zecilor de lovituri de ciocan pe care le-a primit de la soțul ei, Daniel Balaciu. Bărbatul ar fi intrat noaptea peste ea în dormitor și a bătut-o până i-a spart craniul și i-a rupt mâinile și picioarele. Apoi, cuprins de remușcări sau de teamă că pedeapsa legală va fi mai mare dacă ea va muri, bărbatul a chemat ambulanța. Medicii care au preluat-o nu i-au dat șanse de supraviețuire.

„Nu a avut nicio lacrimă, nu îi pare rău. Continuă să mintă”, a spus Dana Roba astăzi, după ce a ieșit de la Parchetul din Timișoara. Ea a fost chemată de procuror pentru a avea o confruntare cu agresorul ei, Daniel Balaciu.

Procurorul i-a permis Danei Roba să-i adreseze două întrebări fostului partener de viață, iar răspunsurile primite arată și felul în care se va apăra acesta în instanță. Practic, Daniel Balaciu încearcă să-și „îndulcească” actul extrem de grav, tentativă de omor, prin minimalizarea actelor sale.

Cum s-a comportat Daniel Balaciu la confruntare

Make-up artista a mers la această întâlnire având mari emoții, dar și speranța că va găsi răspunsuri la întrebările care nu-i dau pace. Nu înțelege cum omul pe care l-a iubit și de care o leagă doi copii, a fost capabil să o bată până la mutilare și chiar moarte. Dana Roba își vedea soțul, atunci când au decis să-și unească destinele, un real protector al său și un om în care poate avea încredere totală.

Legat de acest aspect, Dana Roba a acceptat oferta procurorului de a-i adresa lui Balaciu doar două întrebări. La acestea, fostul partener de viață a dat răspunsuri greu de digerat. Așa cum au fost prezentate de Dana Roba, replicile agresorului par a fi unele atent construite, pentru a primi o pedeapsă mai mică.

Atunci a bătut-o până i-a crăpat capul, astăzi spune că „nu am văzut că am lovit-o atât de rău”

„Am avut un sentiment, nu știu, de plâns. Am fost emoționată până la lacrimi, nu îmi venea să cred că el a ajuns să facă așa ceva. I-am arătat cicatricea, l-am întrebat de ce mi-a făcut asta… Nu a zis nimic. Procurorul m-a lăsat să îi pun două întrebări. Prima a fost de ce a vrut să mă omoare”, a povestit Dana Roba.

„Răspunsul a fost: <<Nu am vrut să te omor>>.

A doua întrebare a fost: <<De ce nu ai chemat ambulanța când m-ai lăsat într-o baltă de sânge?>>. Și a răspuns că nu a știut că am nevoie de îngrijiri medicale, că nu a văzut cât de tare m-a lovit la cap.

Procurorul l-a întrebat atunci ce relevanță avea cât de tare m-a lovit, din moment ce ea avea nevoie de îngrijiri medicale. A mai spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța. Asta deși eu îi ziceam că va face 25 de ani de pușcărie dacă mor, că mai bine face doar 15.

A fost foarte greu pentru mine. Nu știu cum a fost pentru el. El când a ieșit de la Poliție și-a pus tricoul în cap. El nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu am murit, atât ”, a mărturisit Dana Roba pentru Fanatik.ro.

La ieșirea din tribunal, femeia a arătat jurnaliștilor imaginile de la RMN-ul ei, făcut la cap. Înfiorătoare! Se vă clar găurile din craniu și acum se înțelege rezerva medicilor de la momentul operației, când au spus că Dana Roba e posibil să nu fie salvată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre