Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce a murit șeful mafiei siciliene. A fost căutat de polițiști timp de 30 de ani

De ce a murit șeful mafiei siciliene. A fost căutat de polițiști timp de 30 de ani
Matteo Messina Denaro, șeful mafiei siciliene a murit astăzi, la 62 de ani. Bărbatul a fost internat în secția de penitenciare a spitalului San Salvatore din L'Aquila pentru un cancer de colon în stadiul patru.

Șeful mafiei italiene se afla în comă ireversibilă de trei zile. El a fost îngrijit până în ultima clipă de specialiști în terapia durerii, care s-au ocupat de el după ce toate tratamentele împotriva cancerului au fost suspendate. Bărbatul care a murit astăzi a fost arestat la 16 ianuarie, după 30 de ani în care a fost căutat de poliție. În această perioadă nu a vrut să se trateze.

Unitatea sanitară este păzită de zeci de polițiști, carabinieri și oameni ai Guardia di Finanza

Starea lui Messina Denaro s-a agravat când ar fi suferit o hemoragie puternică, urmată de un colaps. De altfel, în luna august, a fost operat de urgență. Autoritatea sanitară locală din L’Aquila se ocupă acum returnarea cadavrului către familia sa, care este reprezentată de nepoata sa, avocata Lorenza Guttadauro, ce se află în acel loc de câteva zile.

A murit șeful mafiei siciliene. Sursă foto: adnkronos.com
A murit șeful mafiei italiene

În urmă cu câteva luni Lorenza Alagna a cerut și a obținut recunoașterea numelui de familie al tatălui său. Singura care nu a putut să-l vadă înainte de moarte a fost mama sa, care se află la pat, în casa sa din Castelvetrano și este grav bolnavă. Potrivit informațiilor oferite de adnkronos.com, unitatea sanitară este păzită de zeci de polițiști, carabinieri și oameni ai Guardia di Finanza, cu sprijinul armatei.

Șeful mafiei va fi înmormântat la Castelvetrano

Avocatul familiei se ocupă acum de toate actele pentru transferul trupului șefului mafiei siciliene la Castelvetrano, unde va fi înmormântat. Cadavrul ar trebui să fie supus unei autopsii apoi transportat în Sicilia. „Pentru Castelvetrano, moartea lui Messina Denaro reprezintă închiderea unui capitol și deschiderea altuia nou. Respectul este întotdeauna necesar în fața morții, pentru că, spre deosebire de mafioți, noi respectăm viața până la moarte.

Șeful mafiei siciliene a fost arestat în ianuarie. Sursă foto: rainews.it

„Un criminal în masă, un ucigaș care a făcut rău pământului său”

Dar nu putem uita cine a fost Messina Denaro, un ucigaș, un criminal în masă care a făcut rău pământului său. Care prin prezența-absența sa a ținut departe de aceste pământuri mulți întreprinzători care probabil ar fi creat locuri de muncă. Acest om a condiționat acest oraș.

Amintirea pe care o aveți este aceea a unui tânăr bătăuș care se bucura de viață cu mașini mari și vai de tine dacă îi intersectai calea… Astăzi, odată cu moartea sa, o carte se închide, pentru a deschide alta”, a declarat primarul localității.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre