Prezentatorul a preferat să anunțe demisia pe rețelele de socializare. Acesta a spus cât de greu este momentul și și-a amintit și cum a fost momentul în care s-a angajat la trust.
Raul Giuglea a mărturisit că atunci când s-a angajat, cu nu mai puțin de 17 ani în urmă, era un băiat slăbuț, pe care colegii îl strigau… „copilul atomic”. Prezentatorul nu a spus însă care este motivul pentru care a încheiat relația cu Realitatea Plus.
„Cam toți marii jurnaliști au trecut, într-o formă sau alta, prin redacția Realitatea”
E greuț, tare greuț… Cele mai multe amintiri în viața profesională le am la #Realitatea. Cumva, viața profesională a unui #jurnalist se îmbină cu cea personală pentru că asta nu e doar o muncă, e mai degrabă un mod de viață. Acum 17 ani m-am angajat prima dată aici.
Eram un puștan slăbănog. Mă strigau copilu’ atomic. Aveam noroc, în ignoranța mea: cam toți marii jurnaliști au trecut, într-o formă sau alta, prin redacția Realitatea. Mă uitam la ei ca la niște titani când treceau prin redacție.
„Și-a venit acea zi în care… nu, nu mai sunt Raul Giuglea de la Realitatea”
Am prins generații întregi de reporteri, de cameramani, de tehnicieni și de șefi. Am cunoscut oameni absolut fabuloși. Am trecut prin reorganizări, situații financiare complicate, bucurii pentru fiecare exclusivitate sau informație dată înaintea celorlalți colegi, dar și furii pentru fiecare eșec mărunt.
Azi îmi vine aproape natural, când mă prezint, să zic că sunt Raul Giuglea de la Realitatea (până și autocorrect mi-a pus asta automat). Și-a venit acea zi în care… nu, nu mai sunt Raul Giuglea de la Realitatea. Nu, nu e greuț. E al naibii de greu! De mâine, noi perspective!”, a fost mesajul transmis de prezentator pe rețelele de socializare.
Când s-a angajat a avut nevoie de acordul părinților
Cu ceva timp în urmă, Raul Giuglea și-a amintit că atunci când s-a angajat avea doar 16 ani, motiv pentru care a fost nevoie de acordul scris al părinților. „Sunt 21 de ani de când am devenit jurnalist. Aveam 16 ani atunci și, ca să mă angajez, a trebuit să obțin acordul scris al părinților.
De atunci, au fost multe nopți nedormite, milioane de kilometri pe teren, telefoane primite în miez de noapte și o luptă continuă. O luptă ca oamenii să afle ceea ce autoritățile tind să ascundă sau să denatureze. O luptă pe care o duc și acum și care va fi mereu combustibilul muncii mele de jurnalist. Iar satisfacția că materialele au reușit să stopeze un abuz nici nu se poate descrie în cuvinte”, a mărturisit acesta.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook