Simona Ionescu / Redactor Șef

Denise Rifai a aflat că, pe timpul lui Ceaușescu, Viorel Cataramă a ajuns directorul unei firme belgiene

Denise Rifai a aflat că, pe timpul lui Ceaușescu, Viorel Cataramă a ajuns directorul unei firme belgiene
La emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Viorel Cataramă a povestit cum a făcut primul milion de euro: „Am învățat singur să fac bani”.

Marți seară, 3 noiembrie, în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D, omul de afaceri Viorel Cataramă a răspuns tirului de întrebări.

Denise Rifai a aflat cum a ajuns Viorel Cataramă directorul unei firme belgiene

Viorel Cataramă a dezvăluit cum a reușit să facă primul milion de euro, cine l-a învățat secretul în afaceri și cum a învățat să facă afaceri profitabile.

“Să nu uităm că eu provin din Bacău, dintr-o familie modestă și singura mea șansă de reușită în viață a fost să învăț și să muncesc, de dimineață până seară. Ceea ce am și făcut. Ca urmare a acestui lucru, fără nici un fel de conexiune cu regimul comunist, am reușit să ajung directorul unei firme belgiene, pentru Europa de Est, în 1988. Am luat cunoștință de economia de piață liberă și cum se fac afacerile, încă de pe timpul comunismului. Prin urmare, în 1990 eram pregătit din acest punct de vedere, iar piața românească era complet lipsită de bunuri de folosință îndelungată. Vindeai mobilă, încasai valută, cu valuta încasată cumpărai diverse obiecte, iar abia pe acelea le vindeai cu profit de 6000%. Am învățat singur să fac bani! Am fost atent, am văzut piața, am văzut cum se fac afacerile, am văzut în timpul comunismului că nimeni nu se gândea la profit, ci doar la cantitate”, a spus omul de afaceri la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cum a făcut Viorel Cataramă bani mulți

Viorel Cataramă a afirmat că a învățat singur să facă afaceri, fiind foarte atent la tot ce se întâmplă în mediul economic.

”Prin urmare, în 1990 eram pregătit din acest punct de vedere, iar piața românească era complet lipsită de bunul de folosință îndelungată. Nu găseai televizoare, nu găseai benzină, aparate video, nu găseai aproape nimic în magazine. Atunci când s-a deschis piața, toți românii care aveau bani, și românii neavând pe ce să cheltuie banii, îi țineau la saltea sau la CEC, au aruncat cu banii pentru a cumpăra aceste produse. Care astăzi costă, evident și în România, mult mai puțin decât costau acum 30 de ani. Dar acum 30 de ani, să ai un televizor color, era o mare performanță pentru foarte mulți români. M-am învățat singur, am fost foarte atent. Am văzut piața, am văzut cum se fac afacerile, am văzut că în timpul comunismului nimeni nu se gândea la profit și mi-am dat seama că pentru a face afaceri trebuie să faci profit. Fară profit nu poți face afaceri”, a adăugat acesta.

Viorel Cataramă, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din România

Viorel Cataramă deţine 20 de terenuri intravilan, agricol, forestier, dar si două case de locuit, două apartamente, un spaţiu comercial şi un cavou, dobândite în perioada 1997 – 2009, scrie kanald.ro.

Viorel Catarama are două maşini luate în leasing, o barcă cu motor şi un skijet Yamaha cumpărate în 2013, precum şi tablouri, statui, vase decorative, 12 ceasuri de mână, bijuterii în valoare de 3.085.000 euro.

Celebrul om de afaceri detine de asemenea 7 conturi şi fonduri de investiţii de 253.725 lei, 20.800 dolari, 15.000 euro şi 115.027 CHF, precum şi acţiuni şi părţi sociale la mai multe societăţi comerciale, dar şi împrumuturi acordate în nume personal în sumă de 29.202.771 lei, 652.025 dolari şi 100.000 euro.

Veniturile lui Viorel Cataramă sunt din salariu de la Elvila – 209.162 lei şi din chirii – 1.409.635 lei, precum şi din arendă – 59.850 lei.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre