Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii neștiute despre baloanele atmosferice. De ce sunt confundate cu OZN-urile

Detalii neștiute despre baloanele atmosferice. De ce sunt confundate cu OZN-urile
În ultima perioadă, Internetul a fost invadat de tot felul de clipuri video și știri bizare despre apariția baloanelor atmosferice deasupra diverselor locații din întreaga lume.

Acestea au fost considerate instrumente de spionaj și de cele multe ori confundate cu OZN-urile.

Baloanele atmosferice sunt dispozitive care sunt lansate în atmosferă în timpul cercetărilor științifice sau militare, fiind proiectate să zboare la altitudini mari și să înregistreze date meteorologice și de altitudine. Aceste baloane pot fi foarte mari sau foarte mici, în funcție de scopul pentru care sunt utilizate.

Instrumente de spionaj în timpul Războiului Rece

Specialiștii susțin că baloanele atmosferice au fost folosite ca instrumente de spionaj de către diverse țări în timpul Războiului Rece, fiind utilizate pentru a monitoriza activitățile militare și nucleare ale țărilor inamice. În prezent, acestea sunt încă utilizate în misiuni de supraveghere și de cercetare științifică.

De ce sunt confundate cu OZN-urile

Obiecte identificate și folosite de oameni, baloanele atmosferice sunt confundate de multe ori cu OZN-urile din două motive. Primul ar fi modul în care arată și al doilea faptul că sunt lansate în secret. În plus, unele baloane atmosferice pot avea forme și culori neobișnuite, ceea ce poate duce la confuzii.

Pot fi o amenințare pentru siguranța oamenilor

Baloanele atmosferice sunt proiectate să se descompună și să cadă pe pământ după ce și-au îndeplinit scopul. Cu toate acestea, în unele cazuri, acestea pot fi confundate cu gunoi spațial sau cu alte obiecte care cad din atmosferă. În aceste cazuri, baloanele atmosferice pot fi considerate o amenințare pentru siguranța oamenilor și a proprietății lor.

Cum se pot diferența de OZN-uri

Diferențierea dintre baloanele atmosferice și OZN-uri este dificilă, dar există câteva lucruri care necesită atenție. În primul rând, baloanele atmosferice sunt adesea lansate în mod public și sunt recunoscute ca fiind un proiect de cercetare sau militar. Baloanele atmosferice au, de regulă, formă sferică sau ovală și pot avea culori strălucitoare sau reflectante.

Pe de altă parte, OZN-urile pot avea forme și dimensiuni neobișnuite, cum ar fi plăci sau triunghiuri, și pot fi observate mișcându-se rapid sau realizând mișcări neobișnuite.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre