Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii uluitoare în dosarul morții lui Adrian Kreiner. Cu ce se lăuda martorul – cheie că făcuse în America

Detalii uluitoare în dosarul morții lui Adrian Kreiner. Cu ce se lăuda martorul – cheie că făcuse în America
Moartea omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu, după ce a fost atacată în propria casă, bătut, torturat și legat, continuă să șocheze, pe măsură ce detalii halucinante ies la iveală.

Așa cum au arătat polițiștii sibieni joi, într-o conferință de presă, Adrian Kreiner și-a pierdut viața pentru un jaf care, în final, a constat în 16 ceasuri în valoare de 200.000 de euro. Tâlharii au mai luat și banii din portmoneul fiicei milionarului, 40 de euro și 100 de lei cu aproximație. Agresat grav și torturat în dimineața zilei de 6 noiembrie, în timpul unui jaf de 20 de minute în care s-a folosit și un pistol, milionarul Adrian Kreiner, 50 de ani, a murit în seara zilei de 7 noiembrie, la spital, ca urmare a rănilor suferite.

Milionarul sibian Adrian Kreiner a murit după ce a fost torturat în propria casă de un grup de tâlhari care l-au jefuit la pont (Sursa foto: Facebook)

După 10 zile de la faptă, polițiștii și procurorul de la Sibiu au anunțat că au indetificat autorii și au operat două rețineri. Conform informațiilor cunoscute de ieri, tâlharii ar fi acționat la pont, după ce un apropiat al afaceristului ar fi dat informația liderului grupării. Acesta a racolat alte 4 persoane, le-a  dat roluri și le-a trasat sarcini precise. Nu s-a spus cine este cel care a oferit pontul liderului criminalilor.

Detalii uluitoare în dosarul morții lui Adrian Kreiner. Suspectul de ieri, lăsat liber

După ce au avut acces la 1500 de ore de înregistrări video, polițiștii sibieni au reținut 2 persoane. În cazul lui Laurențiu Lăcătușu, reținut într-o comună din Dolj, care se credea, ieri, că ar fi fost unul din cei trei tâlhari care au comis jaful și agresiunea, oamenii legii au comunicat, azi, 17 noiembrie, că nu pot lua nicio măsură împotriva lui.

„Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Fost boxer, Laurențiu Lăcătușu se căsătorise în urmă cu o lună și locuia cu mama sa și soția într-o comună din județul Dolj. Sătenii spun că era un tip liniștit și muncitor, care punea parchet și faianță prin comună.

Ceilalți trei complici, între care și o femeie, au fugit din țară, au mai arătat oamneii legii.

Martorul – cheie, hoț de date personale și coduri PIN în America

Detaliile interesante îl privesc însă pe timișoreanul care locuia în comuna adiacentă municipiului, Dumbrăvița. Ilie Sitariu a găzduit gruparea criminală înainte de plecarea spre jaful de la Sibiu, a condus mașina cu care s-au deplasat, i-a găzduit și la întoarcere, iar pe unul din suspecți l-a trecut granița înainte ca acesta să fie dat în urmărire.  Mai mult, el trebuia să se ocupe de vânzarea ceasurilor sustrase din dressing-ul lui Adrian Kreiner.

Martorul – cheie în dosar, Ilie Sitariu, se laudă pe Facebook că a urmat 2 facultăți, una în America (unde a fost închis 2 ani, pentru furt) (Sursa foto: Facebook)

În vârstă de 44 de ani, tatăl unui băiat minor și aflat în proces de divorț, Ilie Sitariu a devenit martor – cheie în dosar, de fapt complice la acest moment. Fanatik.ro a aflat că Sitariu a mai avut probleme cu legea. A făcut 2 ani de pușcărie în America, iar acum avea probleme financiare, inclusiv datorii mari de returnat.

El a fost condamnat pentru furt de date personale și coduri PIN de la persoane care foloseau bancomate în New York, Delmar și Great Barrington, Massachusets, arată sursa citată. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatul a fost condamnat și să înapoieze banii sustrași, către cele trei bănci americane ai căror clienți au fost prejudiciați, suma fiind de 127.389 dolari. După ce a fost pus în libertate, în urma ispășirii pedepsei, fără să restituie suma, bărbatul s-a întors în România.

Cum se prezintă afacerea condusă de cel care urma să vândă ceasurile lui Kreiner

Conform paginii sale de  Facebook, acesta susține că în perioada cât a lipsit din țară ar fi studiat „afaceri internaționale” la o universitate americană, dar și mediere și despre fonduri europene, în România. Profilul său de pe LinkedIn îl prezintă ca managerul unei companii de construcții cu patru angajați, care, anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 400.000 de lei și un profit de peste 200.000 de lei.

Firma de construcții a lui Ilie Sitariu are 4 angajați și a fost pe profit anul trecut

În luna februarie a acestui an, Primăria Dumbrăvița, unde își are domiciliul, l-a notificat pe timișorean în legătură cu instituirea unei popriri, pentru o serie de taxe locale restante, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Facebook, LinkedIn

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre