Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezastru în TVR, Radio și ICR! Angajații, la mila sorții. Nu au șefi să le aprobe salariile

Dezastru în TVR, Radio și ICR! Angajații, la mila sorții. Nu au șefi să le aprobe salariile
Institutul Cultural Român, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune au rămas fără conduceri operative. Angajații riscă să nu își mai primească salariile. Parlamentul trebuia să numească noile conduceri.

Parlamentarii noștri au alte priorități. Nu s-au înțeles cine să fie ”șefi” la serviciile publice de radio și televiziune. Mii de angajați riscă să rămână fără salarii.

Angajații TVR, Radio, ICR ar putea să rămână neplătiți

Angajații serviciilor publice de radio și televiziune riscă să nu primească salariile. ”Institutul Cultural Român, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune au rămas fără conduceri operative. Angajații nu își vor mai primi salariile pentru munca prestată, decât după ce aceste instituții vor avea noi conduceri valide, numite de Senat (pentru ICR), respectiv, de Parlament (pentru SRR și SRT).

Evident, parlamentarii ar fi putut să numească DEMULT aceste conduceri, respectând legile în vigoare. SINGURUL motiv pentru care nu au făcut-o, este acela că nu s-au înțeles, de la prăbușirea fostei coaliții la guvernare, cum să își împartă puterea”, a scris pe Facebook fostul director al Muzeului Țăranului Român Virgil Nițulescu.

Parlamentul trebuie să decidă curând

”Până când nu se va contura o majoritate politică, nu se vor numi aceste conduceri. De exemplu, dacă USR intră la guvernare, USR va primi posturi în conducerea acestor instituții. Dacă nu, nu. Dacă PSD intră la guvernare, PSD va primi posturi în conducerea acestor instituții. Dacă nu, nu. Până atunci, angajații, neprimindu-și salariile pentru munca prestată, sunt îndreptățiți să acționeze în instanță instituțiile în care lucrează și au șanse să câștige.

Dacă instituțiile le vor plăti daunele cu penalități, aceste penalități vor fi achitate din bugetele instituțiilor, adică, de către contribuabili, adică, de către noi, cetățenii. Cu alte cuvinte, eu am să plătesc, pentru că domnii Cîțu, Ciolacu, Cioloș, Kelemen, Simion și care or mai fi ei, nu s-au înțeles cum să își împartă puterea. Iar, până una – alta, angajații ăștia vor acumula datorii la facturi, care vor atrage penalități, care îi vor îndatora.

Nivelul lor de viață, deja, scăzut, de inflație și de scumpiri, de scăderea reală a veniturilor, vă fi și mai scăzut.De ce? Pentru că niște politicieni nu s-au înțeles cum să își împartă puterea. Trage, fiecare, ce concluzie dorește”, mai spune Virgil Nițulescu.

La rândul său, Federația Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune anunță că se pregătește de protest, dacă situația nu se rezolvă curând.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre