Simona Ionescu / Redactor Șef

Diagnostic tulburător la Casa Regală: Are cancer! Operația a avut loc de urgență – urmează dezvăluiri cutremurătoare

Diagnostic tulburător la Casa Regală: Are cancer! Operația a avut loc de urgență – urmează dezvăluiri cutremurătoare
Fosta soție a prințului Andrew și mama celor două fiice ale sale a fost externată duminică de la spitalul King Edward VII din Marylebone, în centrul Londrei, unde membrii familiei regale sunt frecvent tratați.

Sarah Ferguson a mulțumit personalului spitalului care i-a detectat cancerul la sân în urma unei mamografii de rutină și a efectuat o operație „de succes” pentru a-l trata. Ducesa de York, în vârstă de 63 de ani, s-a întors acasă, în Windsor, alături de familie.

Un purtător de cuvânt a declarat că temuta boală nu a dat niciun simptom, iar diagnosticarea a fost făcută accidental

„Ducesa dorește să își exprime imensa recunoștință față de tot personalul medical care a sprijinit-o în ultimele zile.

De asemenea, ea este extrem de recunoscătoare personalului implicat în mamografia care a identificat boala ei, care altfel nu a avut simptome, și crede că experiența ei subliniază importanța unui screening regulat”.

Sarah Ferguson

Ferguson, scriitoare și femeie de afaceri, în vârstă de 63 de ani, a descoperit că suferă de cancer în stadiu incipient, iar medicii i-au oferit o soluție chirurgicală pentru a scăpa de boală, fără a se mai supune unor tratamente de chimioterapie sau radioterapie. Totodată, starea de ei de sănătate va fi mult mai des și mai atent monitorizată de acum încolo.

Purtătorul de cuvânt al ducesei a adăugat: „Sarah, Ducesa de York, a fost diagnosticată recent cu o formă precoce de cancer de sân, depistată la o mamografie de rutină. I s-a explicat că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale, iar aceasta a avut loc cu succes. Ducesa primește cele mai bune îngrijiri medicale, iar medicii ei i-au spus că prognosticul este bun. Ea se recuperează acum alături de familia ei”.

Ducele și ducesa de York, tot împreună deși sunt divorțați de foarte mulți ani. Foto Daily Mail

„Este incredibil de recunoscătoare!”

Și un prieten al ducesei a acceptat să vorbească deschis despre sperietura de la Casa Regală și momentele traumatizate prin care a trecut Sarah Ferguson la aflarea diagnosticului:

„A fost o perioadă dificilă, dar ea este foarte recunoscătoare personalului medical care a efectuat mamografia și personalului medical care a avut grijă de ea în ultimele zile. Este incredibil de recunoscătoare!”.

Andrew e alături de ea

The Sun a relatat că Andrew, ducele de York în vârstă de 63 de ani, și fiicele lor, prințesa Beatrice, în vârstă de 34 de ani, și prințesa Eugenie, în vârstă de 33 de ani, sunt alături de ea în perioada de recuperare.

Își va spune povestea în cadrul unui podcast

Ducesa este patroană a Teenage Cancer Trust și a susținut un discurs la o gală a Fundației pentru Cancerul de Sân, în 2019.

Se pare că ducesa va vorbi despre diagnosticul și tratamentul ei într-un episod viitor al podcastului său „Tea Talks with the Duchess and Sarah”, care va fi difuzat astăzi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre