Simona Ionescu / Redactor Șef

Dispariția mult căutatei fetițe Madeleine McCann. Instanța a luat o hotărâre șocantă în cazul principalului suspect

Dispariția mult căutatei fetițe Madeleine McCann. Instanța a luat o hotărâre șocantă în cazul principalului suspect
Christian Brueckner, principalul suspect în dispariția din urmă cu 17 ani a fetiței Madeleine McCann, se află în închisoare, unde ispășește o pedeapsă pentru violul unei americance în 2005. Instanța a luat o hotărâre șocantă, ce dă peste cap întregul caz.

Au trecut 17 ani de când Madeleine McCann a dispărut în timpul unei vacanțe de familie în Algarve, Portugalia. Avea doar 3 ani la acea vreme. Părinții însă nu au renunțat nici acum la speranța că ar putea fi în viață. 

Christian Brueckner, în vârstă de 47 de ani, a fost numit principalul suspect în dispariția fetiței, în luna iunie 2020, de către poliția germană, dar de atunci nu i-au fost aduse acuzații oficiale. Cu toate acestea, între anii 2000 și 2017, ar fi comis trei violuri și două cazuri de abuz sexual asupra minorilor. 

Execută șapte ani de închisoare 

Acestea s-au petrecut în apropierea stațiunii Praia da Luz din Portugalia, locul de unde a dispărut Madeleine McCann, aflată în vacanță împreună cu părinții săi, Kate și Gerry McCann. Parchetul german a cerut ca bărbatul să fie condamnat la 15 ani de închisoare pentru faptele comise. 

Christian Brueckner execută o pedeapsa de șapte ani pentru violul unei femei din America în 2005

Nu sunt însă singurele fapte comise de Brueckner. În prezent, acesta execută o pedeapsă de șapte ani pentru violul unei femei din America, în 2005. El a fost trimis într-o pușcărie din Oldenburg, nordul Germaniei, văzută drept „Alcatrazul Nordului”. 

Achitat de faptele comise între 2000 și 2017 

În condițiile în care procurorii nu au reușit să îl acuze oficial de răpirea micuței Madeleine McCann, însă existau acuzațiile pentru celelalte trei violuri și două cazuri de abuz sexual, instanța a luat o decizie surprinzătoare. Brueckner a fost achitat de aceste acuzații, marți. Instanța și-a motivat gestul prin faptul că nu existau probe concludente. 

Procurorii luptă acum să îl acuze pe Brueckner pentru răpirea și omorârea lui Madeleine McCann, în 2007

În urma acestei achitări, Christian Brückner ar putea fi eliberat în 2025, după ce își va încheia actuala pedeapsă pentru violul americancei, comis în 2005. Brückner este descris de procurori drept un „sadic psihopat periculos”, iar achitarea sa reprezintă, de asemenea, o lovitură pentru Parchetul din Brunswick. Acesta din urmă are nevoie de mai mult timp pentru a continua investigațiile în dosarul Maddie, caz ce a atras atenția internațională de mai bine de 15 ani, rămânând nerezolvat.

Autoritățile germane au „probe concrete”

Deși nu a fost niciodată pus sub acuzare oficial în cazul Madeleine McCann, Brückner a fost principalul suspect în dispariția fetiței. Decizia achitării ar putea avea consecințe devastatoare pentru procurorii germani care vor să-l acuze pe Brueckner de dispariția lui Madeleine. Aceștia pretind că au dovezi concrete că aceasta a murit dar nu au dat alte detalii.

În urma verdictului șocant din Germania, procurorii au făcut imediat apel la decizie, acuzând judecătorii de „părtinire”, conform The Sun. Acum, procurorii germani au început o luptă contra cronometru pentru a-l acuza oficial de dispariția și moartea micuței Madeleine McCann, înainte ca pedofilul să fie eliberat, anul viitor. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri