Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în muzica populară. Petrică Vița, „taragotul de aur al Banatului”, nu a putut fi salvat de medicii din Viena

Doliu în muzica populară. Petrică Vița, „taragotul de aur al Banatului”, nu a putut fi salvat de medicii din Viena
Zi neagră pentru iubitorii de folclor, care l-au pierdut pe cel mai bun taragotist al Banatului. Artistul s-a stins la Viena, la doar 56 de ani.

Artistul era internat într-un spital din Viena, după ce o afecțiune nenorocită, care l-a măcinat de câțiva ani, s-a agravat foarte rău. Anunțul trist a fost dat de fiica lui, îndrăgita cântăreață de muzică populară Georgiana Vița.

„Vreau să știe o lume întreagă, ai fost cel mai bun tată din lume! Te iubesc, tati meu”

„Nuuu tati!!!!!! Nuuuuuu!!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi. Te iubesc din toate viețile! Vei rămâne tata meu mereu!!!! Dumnezeu să te aibe în paza lui!!!!! Ce mă fac eu fără tine???? Vreau să știe o lume întreagă, ai fost cel mai bun tată din lume!!!! Te iubesc, tati meu!!!!!”, a scris pe Facebook, Georgiana Vita.

Georgiana Vița a dat vestea cea tristă

A fost diagnosticat cu boala cu șase ani în urmă

Artistul de muzică populară Petrică Vița a fost diagnosticat cu cancer de piele în urmă cu șase ani. Din acel moment, viața lui s-a schimbat radical, afecțiunea s-a agravat foarte rău, iar membrii familiei l-au dus la Viena pentru a-l salva. Pentru a reuși să-i plătească tratamentul, prietenii artistului au organizat un concert caritabil, care urma să aibă loc la Reșița exact în ziua în care acesta a murit.

„Boala a fost ținută sub control până în ultimele luni”

Familia lansase un apel disperat pentru a putea să strângă suma necesară și au sperat până în ultima clipă că artistul va fi salvat.

„Cu toții îl susținem pe maestrul taragotului, Petrică Vița. De o viață mângâie inimile oamenilor prin muzica pe care o cântă, iar în rândul prietenilor este extrem de iubit pentru omul bun care este.

Până acum nu s-a făcut publică problema lui de sănătate cu care se confruntă de 6 ani. Boala a fost ținută sub control până în ultimele luni. Din păcate, situația s-a agravat și a avut nevoie de un tratament mai puternic, iar în acest moment se află la Viena. Pentru cancerul de piele cu care se confruntă este nevoie de un tratament special, iar costurile sunt uriașe”, a fost scris pe pagina personală de social-media a artistului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre