Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump, certat de armata SUA că își face campanie în cimitir. S-a lăsat cu încăierări

Donald Trump, certat de armata SUA că își face campanie în cimitir. S-a lăsat cu încăierări
Cu câteva zile în urmă, Donald Trump s-a aflat la cimitirul Arlington la invitația familiilor celor 13 membri ai armatei care au fost uciși în atentatul de pe aeroportul din Kabul cu exact trei ani înainte. Alături de el s-au aflat și echipa de campanie.

Deși Donald Trump și membrii echipei de campanie au fost avertizați să nu facă fotografii în cimitir, în secțiunea 60, locul unde-și dorm somnul de veci militarii uciși în timpul luptelor din Irak și Afganistan, pozele au fost răspândite pe rețelele de socializare.

Angajata ANC și profesionalismul ei au fost atacate pe nedrept”

Un purtător de cuvânt al armatei a confirmat joi într-o declarație că un angajat al cimitirului a fost „brusc dat la o parte” atunci când încerca să „asigure respectarea” regulilor site-ului.

„Participanții la ceremonia din 26 august și la vizita ulterioară a Secțiunii 60 au fost informați cu privire la legile federale, reglementările armatei și politicile care interzic în mod clar activitățile politice pe teritoriul cimitirului. Incidentul a fost nefericit și este, de asemenea, nefericit că angajata ANC și profesionalismul ei au fost atacate pe nedrept”, se arată în declarație.

Purtătorul de cuvânt a menționat însă că angajata cimitirului a decis să nu depună plângere. Potrivit New York Times, femeia se teme să înceapă o anchetă, întrucât ar putea fi supusă unor represalii din partea susținătorilor lui Trump.

„A împins-o pe angajata cimitirului, lăsând-o șocată”

Trump a făcut fotografii zâmbind la mormintele militarilor, deși acest lucru este interzis

Oficialii cimitirului „au spus echipei lui Trump că acesta poate veni în nume personal și să aducă ajutoare personale, dar nu și personal de campanie”, susține Washington Post.

Pentru că cimitirul este un loc sacru pentru sute de familii americane. Angajata cimitirului „a încercat să aplice regulile așa cum i-au fost furnizate, împiedicând echipa lui Trump să aducă camere de filmat la mormintele membrilor serviciilor americane uciși în ultimii ani.

Un asistent de campanie de sex masculin mai mare a insistat că aparatul de fotografiat era permis și a împins-o pe angajata cimitirului, lăsând-o șocată”, au adăugat cei de la Washington Post.

Trump a fost fotografiat zâmbind la mormintele familiilor militarilor

Fotografiile care s-au răspândit pe rețelele de socializare și care îl arătau pe Trump zâmbind la mormintele familiilor militarilor căzuți la datorie au sporit și mai mult suspiciunea legată de această vizită.

Un purtător de cuvânt al cimitirului a declarat pentru Axios că legea federală „interzice activitățile legate de campania politică sau de alegeri în cimitirele militare naționale ale armatei, inclusiv fotografii”.

Cimitirul „a întărit și a împărtășit pe scară largă această lege și interdicțiile sale cu toți participanții” pentru vizita lui Trump, conform unei declarații trimise prin e-mail.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre