Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump, furios pentru verdictul din procesul lui: a fost găsit vinovat. Prima declarație a fostului președinte a SUA

Donald Trump, furios pentru verdictul din procesul lui: a fost găsit vinovat. Prima declarație a fostului președinte a SUA
Procesul lui Donald Trump a luat sfârșit, iar fostul președinte al Americii a fost găsit vinovat de toate cele 34 de capete de acuzare în procesul penal din New York. Trump a fost acuzat de infracțiuni legate de o plată făcută în 2016 pentru a-i cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți, Stormy Daniels.

Procesul fostului președinte Donald Trump la New York, care a dominat titlurile ziarelor din Statele Unite și din întreaga lume timp de șase săptămân, a ajuns la final. Jurații l-au găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare, acestea reprezentând niște facturi (registre) de plată ilegală. Dar dacă judecătorul îl va condamna pe Trump, acest lucru nu va influența cu nimic campania electorală. Iar dacă va fi ales președinte în 5 noiembrie, Donald Trump își poate ocupa funcția fără nici o problemă.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată, iar pe 11 iulie ar putea avea loc un nou proces.

Niciodată până acum un președinte american nu s-a confruntat cu acuzații penale. Procurorii au susținut că Trump a falsificat registrele de afaceri pentru a ascunde o plată de 130.000 de dolari, făcută pentru a-i cumpăra tăcerea actriței de filme porno, Stormy Daniels. Dar Trump și echipa sa de apărare au negat orice abatere, încadrând în schimb acuzațiile ca fiind motivate politic.

Condamnarea lui Donald Trump pe 11 iulie va însemna plata unei amenzi, căci ar fi fără precedent pedeapsa cu închisoarea pentru o persoană care nu a mai fost condamnată anterior, adică nu are antecedente penale.

Prima declarație a lui Trump

Donald Trump în sala de judecată

Conform informațiilor oferite de CNN, după ce judecătorii l-au găsit vinovat, Trump a dat vina pe administrația Biden.

„Întreaga noastră țară este manipulată în acest moment. Acest lucru a fost făcut de administrația Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic”, le-a spus Trump reporterilor după ce a părăsit sala de judecată.

Echipa de avocați a fostului președinte al SUA nu plănuiește deocamdată o declarație oficială, lăsând comentariile sale să rămână o primă declarație cu privire la verdict.

„Vom lupta pentru Constituția noastră. Acest lucru este departe de a se fi terminat”

„Vom continua să luptăm, vom lupta până la sfârșit și vom câștiga pentru că țara noastră s-a dus naibii”, a spus Trump, adăugând că „nu mai avem aceeași țară, avem o mizerie divizată”. „Vom lupta pentru Constituția noastră. Acest lucru este departe de a se fi terminat”, a mai spus Donald Trump în fața tribunalului din Manhattan.

Trump a mai declarat că „verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie de către popor”, referindu-se la alegerile prezidenţiale unde candidează din partea republicanilor pentru a ajunge din nou la Casa Alb.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre