Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump riscă 561 de ani de închisoare. Care sunt dosarele fostului președinte al SUA

Donald Trump riscă 561 de ani de închisoare. Care sunt dosarele fostului președinte al SUA
După ce marți a fost inculpat pentru faptul că a încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, Donald Trump și-a anunțat fanii că ar putea primi nu mai puțin de 561 de ani de închisoare.

Chiar dacă este principalul favorit republican pentru alegerile de anul trecut, Trump este acuzat de „complot împotriva statului american, obstrucţionarea unei proceduri oficiale şi atingere adusă drepturilor electorale după o anchetă supravegheată de procurorul special Jack Smith. El trebuie să se prezinte în fața judecătorilor în maxim trei luni.

Conform informațiilor oferite de site-ul The Hill, Trump le-a trimis un mesaj donatorilor săi, pentru a strânge fonduri. El le-a spus și că riscă să primească nu mai puțin de 561 de ani de închisoare.

„Rapoartele arată că m-aș putea confrunta cu 561 de ani de închisoare din cauza vânătorii de vrăjitoare”

„Având în vedere că justiţia coruptă a coruptului Joe (n.r. Biden) l-a inculpat ilegal încă o dată pe subsemnatul, rapoartele arată că m-aș putea confrunta cu 561 de ani de închisoare din cauza vânătorii de vrăjitoare duse de stânga (n.r. democraţi)”, a fost mesajul lui Donald Trump. Acest lucru însă e puțin probabil să se întâmple, pentru că justiția din America dă destul de rar pedeapsa maximă pentru infracțiunile de care sunt găsiți vinovați.

Donald Trump riscă 561 de ani de închisoare

Care sunt dosarele puse în cârca lui Donald Trump

În ancheta procurorului special Jack Smith, Donald Trump se confruntă cu patru capete de acuzare. De asemenea, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a fost inculpat în legătură cu 40 de capete de acuzare pentru manipulare de documente secrete la reședința sa din Mar-a-Lago după ce a părăsit Casa Albă.

Pe de altă parte, în New York, Trump a fost pus sub acuzare pentru 34 de fapte penale de falsificare a unor registre de afaceri. Constituția SUA spune însă acesta poate fi președinte, chiar dacă este condamnat.

„Tipul ăsta este miliardar”

Comitetele politice ale lui Trump au cheltuit bani de campanie pe taxe legale în ultimul an, de aproape jumătate din cele 53 de milioane de dolari pe care le-a strâns în prima jumătate a anului 2023, potrivit declarațiilor Comisiei Electorale Federale. „Și adevărul este că, dacă ne uităm doar la declarațiile sale de campanie de ieri, aproape majoritatea banilor pe care americanii din clasa de mijloc i-au dat, el i-a cheltuit pe propriile taxe legale. Adică, tipul ăsta este miliardar”, a declarat marți, la emisiunea „Squawk Box” de la CNBC, Chris Christie, rival în alegerile primare republicane din 2024 și fost guvernator de New Jersey.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre