Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump transformă campania electorală în comedie. L-a umilit din nou pe Joe Biden

Donald Trump transformă campania electorală în comedie. L-a umilit din nou pe Joe Biden
Campania electorală din Statele Unite s-a transformat într-o adevărată comedie. Donald Trump îl atacă pe Joe Biden cu toate armele din dotare, scopul fiind umilirea acestuia și atragerea votanților de partea sa.

Donald Trump transformă campania electorală în comedie, umilindu-l din nou pe actualul președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Pe data de 5 Noiembrie anul acesta, America își va alege cel de-al 47-lea președinte care va ocupa fotoliul de la Casa Albă. 

Video. Donald Trump prezintă „Bidenica”. Râzi cu lacrimi!

Miza este atât de mare, încât ambele tabere folosesc toate armele pe care le dețin și care ar putea influența votanții.  Acestea includ comedia, care pare a fi strategia preferată de Donald Trump. În acest sens, Trump a lansat un  spot publicitar politic care îl vizează în mod umoristic pe președintele Joe Biden. 

Trump prezintă „Bidenica”

Scurta scenetă, difuzată pentru prima dată pe Fox News în timpul emisiunii lui Jimmy Failla, intitulată „Bidenica”, imită formatul unei reclame farmaceutice și este plină de ironii și comentarii satirice.

Trump luptă cu toate armele din dotare împotriva lui Joe Biden

Reclama începe cu muzică de fundal liniștitoare și o voce pe fundal care introduce „Bidenica”, o soluție miraculoasă care îi ajută pe oameni să doarmă bine noaptea. Clipul continuă cu o compilație de momente ale actualului președinte american, părând derutat și lent, sau făcând declarații incoerente.

Reclama, o satiră dură la adresa lui Biden

Reclama îmbină creativ umorul cu critica politică, folosind mărturii fictive și efecte secundare exagerate pentru a-și sublinia punctele de vedere. De exemplu, un segment susține că „Bidenica” conține un amestec de confuzie și uitare, comercializat în mod amuzant ca fiind benefic pentru calmarea minților hiperactive.

 

Reclama își propune să distreze în timp ce critică președinția lui Biden, concentrându-se pe gafe și decizii politice. Spotul publicitar se încheie cu un avertisment despre „efectele secundare”, inclusiv mințitul excesiv și incapacitatea de a securiza granița de sud (n.r. granița cu Mexic), satirizând astfel mandatul lui Biden. 

„Bidenica” are și contraindicații 

Ca orice medicament care se respectă, „Bidenica” are și contraindicații: „Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă, planificați să rămâneți gravidă sau dacă ați primit mită de la oficiali ucraineni și chinezi în ultimii 15 ani”, atenționează la un moment dat reclama amuzantă. 

Joe Biden este ironizat de Donald Trump pentru gafele comise

O altă contraindicație care a stârnit râsul internauților a fost una în care „pacienții” sunt avertizați că s-ar putea crede președintele Americii în urma consumului: „Sunați-vă doctorul imediat dacă începeți să vorbiți prostii, deveniți dezorientați sau începeți să credeți că sunteți Președintele Statelor Unite”. 

Dezbaterea Trump-Biden, un dezastru 

Pariul făcut de Trump în folosirea strategiei clasice de „discreditare a adversarului” se pare că a fost unul câștigător. La strategie a contribuit însăși președintele Joe Biden, prin dezbaterea la care a participat alături de Donald Trump pe 27 Iunie. La finalul discuției dintre cei doi, un sondaj CNN a relevat cifre dezastruoase pentru actualul președinte democrat. 

Prestația lui Biden a fost atât de slabă, încât unii democrați se întreabă dacă ar fi o decizie bună ca el să rămână candidatul partidului la Casa Albă, scrie presa internațională. Biden a apărut la dezbatere pe scenă cu o voce moale, ezitantă şi a rămas adesea cu gura deschisă şi cu privirea fixă. În anumite momente, s-a chinuit să îşi termine gândurile şi a cedat teren pe teme precum avortul, unde democraţii au un avantaj.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri