Simona Ionescu / Redactor Șef

Drobul lui Liviu Dragnea face furori pe Internet. Iată rețeta pe care puține gospodine o cunosc

Drobul lui Liviu Dragnea face furori pe Internet. Iată rețeta pe care puține gospodine o cunosc
Liviu Dragnea iubește gătitul, s-a pus pe treabă și le-a dat acum gospodinelor o rețetă inedită de drob. Iată cât de repede se prepară, după o rețetă mai rar întâlnită!

În episodul șase al emisiunii fostului politician, Liviu Dragnea a pregătit un drob spectaculos.

Liviu Dragnea s-a gândit să le ofere gospodinelor și bărbaților care-l urmăresc pe canalul de YouTube nu numai o rețetă de drob de miel, cu totul și cu totul deosebită, ci și niște opinii politice. Dar să âncepem cu rețeta drobului învelit în frunze de ștevie.

Ingredientele necesare sunt: organe de miel, respectiv ficat, rinichi, plămâni, inimă, 3 ouă, 3 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 1 legătură de mărar.

Veți mai avea nevoie și de 2 legături de pătrunjel, 1 legătură de ștevie, 1 ciupercă mare feliată, 1 lingură cu sare, 1 linguriță cu piper proaspăt măcinat, 2 lingurițe cu cimbru, 1 lingură cu sare neiodată.

Mod de preparare

Liviu Dragnea recomandă ca organele de miel să fie ținute un sfert de oră, poate chiar și mai mult în apă cu oțet, ca să dispară mirosul specific, apoi se vor spăla foarte bine. Se taie toate organele în bucăți mai mici și se vor pune în apă clocotită, pentru a se opări pentru câteva minute.

Acest lucru se face pentru a scoate spuma din ele. „Am citit despre spuma din carne și unii spun că aceasta conține foarte multe toxine, alții spun că nu ar trebui scoasă pentru că are multe proteine. Eu nu mă complic, așa făcea mama, așa fac și eu”, susține Dragnea. Organele se vor spăla apoi de spumă cu apă caldă, apoi așteptați să se răcească. Urmează să fie tăiate, pe rând, în bucățele mici.

„Nu pun sare pe organe nici când le opăresc, nici când le călesc”

„Pentru unii e mai comod să le dea prin mașina de tocat, dar atunci arată mai degrabă a pate, decât a drob. Nu pun, sare nici când se opăresc organele, nici când se vor căli puțin, pentru că vreau ca drobul de miel să nu fie înecăcios sau organele să se întărească.

Eu folosesc ștevia în loc de prapure, pentru că e mult mai gustos și mult mai dulce”, a mai spus Dragnea. Prima dată se pun la călit ciupercile, fie că sunt proaspete, fie la borcan, lăsați puțin și adăugați ceapa și usturoiul. După câteva minute, se pune inima și plămânul. Odată cu rinichii și ficatul, se pune la călit și o frunză de ștevie, tăiată în prealabil, dar nu foarte mărunt, se mai lasă puțin, apoi se adaugă ficatul și rinichii. Se lasă în jur de șase minute, apoi se lasă la răcit.

„Frunzele de ștevie nu se vor fierbe”

Între timp, se pregătesc frunzele de ștevie pentru a îmbrăca drobul, și se scot în acest sens nervurile. Puneți apă la fiert și opăriți frunzele de ștevie, pentru a fi mai moi și mai ușor de modelat. Atenție! Frunzele de ștevie nu se vor fierbe. Puneți într-o formă hârtie de copt, apoi așezați frunzele.

Pregătiți compoziția finală, adăugând în amestec verdeața, dar și cimbru, sare și piper, iar la final, cele trei ouă, bine bătute. Amestecați foarte bine. Dați drumul la cuptor cât umpleți forma. Introduceți în cuptor pentru 50 de minute. Drobul se va tăia doar după ce se va răci foarte bine.

Pe partea politică, Liviu Dragnea le-a amintit românilor că el nu a tăiat salarii ci le-a crescut, și că a scăzut taxele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre