Simona Ionescu / Redactor Șef

E vestea momentului pentru români! Încă două zile libere de la Stat

E vestea momentului pentru români! Încă două zile libere de la Stat
Senatul a votat un proiect de lege care le va aduce o mare bucurie românilor. Vom avea mai multe zile libere.

A fost depus un proiect de lege care va fi benefic românilor care își doresc mai multe zile libere.

Veste bună pentru români. Ce zile libere dau autoritățile în anul 2023

Mai mulți deputați PSD au depus la Senat un proiect de lege grație căruia românii vor avea mai multe zile libere în 2023. Dacă proiectul va fi aprobat, începând cu 2023 e posibil să avem liber și zilele de 6 și 7 ianuarie. Atunci când creștinii vor sărbători Botezul Domnului și sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută ca și Sfântul Ion.

„Pentru creștinii ortodocși Praznicul Botezului Domnului sărbătorit anual pe data de 6 ianuarie este sărbătorit și de către credincioșii romano-catolici, grecocatolici și penticostali. Care, potrivit aceluiași recensământ, însumează 7,34% din populația României. Sărbătoarea Botezului Domnului (Epifania) sau Bobotează. Așa cum mai este numită în termeni populari, este unică și prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioșilor ortodocși sunt prezenți la biserică pentru a primi Agheasmă Mare”, se arată în proiectul de lege.

Câte zile libere avem în 2023

În acest moment, potrivit calendarului din 2023 statul ne dă 15 zile libere. Vor fi trei zile în weekend, la jumătate față de câte au fost anul acesta. Iată ce zile libere sunt în acest moment, fără să luăm în calcul zilele de 6 și 7 ianuarie. E vorba de 1 ianuarie și 2 ianuarie, când se sărbătorește Anul Nou.

Tot liber va fi și pe data de 24 ianuarie, când sărbătorim Ziua Unirii Principatelor Române. Următoarele zile libere vor fi pe 14 aprilie când e Vinerea Mare, dar și prima și a doua zi când cade prima și a doua zi de Paște, respectiv 16 aprilie și 17 aprilie. 1 mai și 1 iunie va fi din nou liber când vom sărbători Ziua Muncii și  Ziua Copilului.

De asemenea, ne vom bucura de relaxare în prima și a doua zi de Rusalii, adică pe 4 iunie și 5 iunie. Altă zi liberă va fi și de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august. Pe 30 noiembrie de Sfântul Andrei ne vom bucura de o nouă zi liberă, dar și pe 1 decembrie, când sărbătorim Ziua Națională a României. Următoarele momentele de relaxare vor fi pe 25 decembrie și 26 decembrie, de Crăciun 2023.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre