Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Lasconi s-a trezit cu menestrelul în Primărie. Bărbatul i-a cântat o baladă despre ea. Video

Elena Lasconi s-a trezit cu menestrelul în Primărie. Bărbatul i-a cântat o baladă despre ea. Video
Primarul din Câmpulung, Elena Lasconi, s-a trezit zilele trecute cu un fan alegător în Primărie. Acesta a ținut neapărat să îi cânte o baladă despre ea. Totul s-a terminat cu râsete.

De când a devenit primarul Câmpulung, Elena Lasconi a cucerit alegătorii, astfel că aceștia au votat-o pentru un nou mandat de edil. La scurt timp, primărița și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă și aspiră să fie prima femeie care ocupă fotoliul de la Cotroceni. Acțiunile ei din ultima perioadă au provocat și reacții neașteptate, ultima fiind un alegător care a intrat peste ea să îi cânte…o baladă!

Momentul amuzant a avut loc zilele trecute, când Elena Lasconi a primit o vizită neașteptată la primărie. Un profesor din Mehedinți, care s-a autointitulat menestrel (n.r. poet și muzicant ambulant din Franța Evului Mediu), i-a compus lui Lasconi propria ei baladă. Și a ținut neapărat ca primărița să asculte creația artistică. 

„Ești Kamala de Câmpulung”

Momentul a stârnit râsul Elenei Lasconi, care a fost comparată în versurile baladei cu Kamala Harris, candidată la președenția SUA. 

„Elena, tu ai sânge de prezident,

Elena, eu te votez și spun prezent.

 Da, da, tu, tu n-o să ne înșeli așteptările,

 Da, da, tu, tu o să ne iei voturile. 

Elena, tu ești Kamala de Câmpulung,

Elena, te-am așteptat îndelung”, a cântat profesorul Doru Revezeanu din Mehedinți. 

Bărbatul a explicat că a venit în Argeș tocmai din Mehedinți, unde este profesor la Școala Jirov, invitat fiind de nepoții săi la Albești. Pentru că se afla atât de aproape de Câmpulung Muscel, a ținut să o cunoască pe Elena Lasconi și să îi dedice balada compusă special pentru ea. 

Lasconi s-a amuzat de versuri 

Elena Lasconi a fost amuzată de versuri, dar și flatată în același timp. Întregul moment a fost filmat și postat pe YouTube: „Am primit o vizită surpriză la Primărie. De data asta, una cu versuri”, a scris Lasconi. Primărița l-a întrebat pe autorul baladei de ce crede că ea va fi următorul președinte al României. 

„Pentru că la mine în familie e o blondă care mă conduce și am ajuns bine până acum”, a răspuns „artistul”. 

Ce șanse are Lasconi la fotoliul de la Cotroceni 

Posibilitatea ca Elena Lasconi și Kamala Harris să ajungă primele femei președinte al României, respectiv Statelor Unite, a fost analizată zilele trecute de politologul Sergiu Mișcoiu. Acesta a explicat că Lasconi are două puncte forte pe care mizează: activitatea de până acum la primăria Câmpulung, dar și prezența sa binecunoscută în viața publică. 

„Întrebarea este dacă aceste atuuri sunt suficiente pentru a compensa poate absența unui program politic real. De asemena, o altă întrebare este dacă o asemenea candidatură este un semn al normalizării societății în ceea ce privește rolul femeii în viața politică”, a fost de părere politologul. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre