Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea așteaptă o minune de Crăciun de la judecători. Decizia trebuie să se ia azi

Elena Udrea așteaptă o minune de Crăciun de la judecători. Decizia trebuie să se ia azi
Apărătorii Elenei Udrea vor să-i facă fostului ministru al Turismului cea mai mare bucurie de Crăciun. Dacă astrele se vor alinia, Moș Crăciun îi va aduce cel mai prețios cadou.

Elena Udrea așteaptă o minune de Crăciun de la judecători. Decizia trebuie să se ia azi.

Elena Udrea urmează să afle în curând dacă va petrece sărbătorile de Crăciun acasă, cu iubitul și fetița sa. Poate fi cel mai frumos dar de la Moș Crăciun.

Avocații care se ocupă de Elena Udrea au ceruit revizuirea condamnării din Dosarul Gala Bute. Cererea a fost făcută potrivit unei note secrete a SRI, care însă a ajuns la dosar după ce fostul ministru al Turismului a primit pedeapsa de șase ani de detenție.

„Acest document informează că sunt niște infracțiuni”

Despre ce conține nota secretă a SRI a vorbit în 2018 fostul președinte Traian Băsescu, dar documentul nu a fost dat niciodată publicității. Băsescu a susținut atunci că documentul „identifică şi cursul traficului de influenţă”, dar nu s-a vorbit despre ministrul de atunci.

„Acest document informează că sunt nişte infracţiuni: un domn care dă mită, altul care primeşte şi face trafic de influenţă în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Niciun cuvânt despre ministru. El identifică şi cursul traficului de influenţă, care sunt directorii, persoanele din minister care au beneficiat şi de mită şi au pus pe roate nişte plăţi.

Elena Udrea află dacă își va petrece sărbătorile de Crăciun acasă

„Îl interesează să obţină de la aceşti oameni denunţuri împotriva omului politic şi asta s-a întâmplat în dosarul Gala Bute”

Rezultatul de astăzi este că toţi cei nominalizaţi şi mituitorul şi beneficiarii mitei au devenit din oameni care încalcă legea, denunţători. (…) Singurul denunţat de cei prezentaţi a comite infracţiuni a fost ministrul şi el a fost consistent condamnat în instanţa de fond. Este vorba de Gala Bute.

Se devoalează un mecanism: oameni de afaceri, funcţionari din ministere sunt implicaţi în ilegalităţi. Dar DNA nu este interesat de ei, îl interesează să obţină de la aceşti oameni denunţuri împotriva omului politic şi asta s-a întâmplat în dosarul Gala Bute”, a spus Traian Băsescu.

Elena Udrea a primit șase ani de închisoare

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a primit condamnarea de șase ani de închisoare în iunie 2018. În aprilie 2022 a pierdut o contestație în anulare, iar înainte de pronunțarea deciziei, a fugit din țară. A fost prinsă în Bulgaria, în timp ce încerca să treacă vama pentru a ajunge în Grecia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre