Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea cedează psihic: „În acest ocean de suferință…”

Elena Udrea cedează psihic: „În acest ocean de suferință…”
Sunt șase ani pe care Elena Udrea îi va petrece în penitenciarul Târgșor, iar acum la început de an, fostul ministru al Turismului a dat și un prim mesaj.

Elena Udrea a vorbit despre cât de greu se descurcă femeile aflate în spatele gratiilor mai ales în perioada de iarnă, când sunt departe de copiii lor.  Fosta blondă a lui Băsescu a mărturisit că nimic nu-i rupe sufletul mai mult decât atunci când îi aude pe copii cum își roagă mamele să vină mai repede acasă.

“Pare că toată tristețea din lume se adună aici”

„Sărbători fericite!”. „Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai grea din an în penitenciar, mai ales într-unul de femei în care cele mai multe sunt mame. Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Atmosfera este ciudată, o fractură între decorurile și muzica prin care angajații penitenciarului încearcă să redea cât de puțin trăirile Crăciunului și suferința deținută de a fi departe de familie și mai ales departe de copiii.

Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără să vreau sub geamul camerei mele, ca și vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile s-au terminat în lacrimi. Durerea mare nu este pentru tine, ca adult, îți poti gestiona mai ușor sau mai greu emoțiile decât pentru suferința copiilor care plâng și își roagă mamele să vină acasă măcar de Crăciun.

“Odată ce au ieșit pe poartă afară, nimeni nu le angajează tocmai pentru că au trecut prin închisoare”

Sunt femei care au cate 4,6 chiar si 10 copiii, si sunt aici pentru ca au furat ca să le dea de mâncare. Iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație. Cei mai multi dintre având deja destinele frânte si probabil ei însăși vor ajunge sa încalce legea așa cum arata cercetarea sociologica făcută în SUA asupra copiilor a căror mame sunt in pușcărie.

Iar în pușcăriile românești pe de altă parte nu se întâmplă nimic care să ducă la reabilitarea acestor femei. Mai rău, dupa ce ies de aici, nu doar că la fel ca atunci când au intrat nu știu să muncească, dar sunt lăsate de izbeliște de stat. Odată ce au ieșit pe poartă afară, nimeni nu le angajează tocmai pentru că au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca să poată să își întrețină copiii.

“Să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, sa fiți buni și să faceți bine”

O să dau două răspunsuri:

  1. aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor;
  2. să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o.

Așa că, în acest ocean de suferința mi s-a părut nefiresc, strident să nu va urez, “Sărbători fericite”! Vă spun acum, cu întârziere, să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, sa fiți buni și să faceți bine!”, este mesajul transmis de Udrea prin intermediul Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre