Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Udrea îl ceartă pe ministrul Justiției: „Aveți vreo părere?”

Elena Udrea îl ceartă pe ministrul Justiției: „Aveți vreo părere?”
Elena Udrea își continuă tirul la adresa justiției, după ce cererea ei de a părăsi arestul nu a fost soluționată. Fostul ministru al Turismului  se află în arest preventiv în Bulgaria.

Elena Udrea este revoltată de modul în care funcționează justiția din România funcționează. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul ministru al Turismului lansează acuzații grave la adresa ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

„Înțeleg domnule Ministru al Justiției că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 (cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru?

Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai că urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?”, a scris Elena Udrea.

De aproape două luni, Elena Udrea e despărțită de fetița ei

Fostul ministru al Turismului e mama unei fetițe de trei ani. Pe care, din momentul arestării, nu a mai văzut-o.  Cu gândul la fiica sa, Elena Udrea a răbufnit. „Dar despre faptul că fetiță mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră, ce părere aveți? Aveți vreo părere? Care este poziția dvs că Ministru al Justiției față de acest caz?

Dar față de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curții constituționale, chiar și contra CJUE, iar alții ar vrea dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt amenințați, unde nu s-a stabilit încă o poziție coerentă și unitară față de falsul conflict între CCR și CJUE ( în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveți curajul să tranșați)? Că membru al CSM, ați ridicat acest subiect în ședințele consiliului?

Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pt omor, răpiri, violuri și tâlhării”, a mai notat fostul ministru.

Udrea amintește de criminalul din Caracal, rămas necondamnat

„De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă? Cetățenii României aparțîn Europei, și așa cum au dreptul să aleagă o școală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să își caute dreptatea dacă în țară lor domnește haosul în Justiție, și sunt abuzați de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect, iar politicienii că dvs și marea majoritate, nici măcar opinii nu reușiți să aveți sau nu îndrăzniți!

Nu e nevoie să va străduiți să mă aduceți în țară, dacă dvs că Ministru al Justiției îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteți garanta unuia, sau mai multor cetățeni ai țării din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneți în funcție?

Domnule Predoiu, încă mai aveți șansă să va ridicați și că ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Că cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, a mai punctat Elena Udrea în mesajul său postat pe pagina sa de Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre