Simona Ionescu / Redactor Șef

Elon Musk, atac direct la fosta doamnă Bezos. Motivul e chiar în ”portofel”

Elon Musk, atac direct la fosta doamnă Bezos. Motivul e chiar în ”portofel”
Elon Musk este cunoscut pentru declarațiile sale nonșalante și controversate, atât pe propria sa rețea de socializare, X, cât și în interviuri și apariții publice. Patronul Tesla se pare că are o problemă acum cu fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott. A lansat un atac direct către aceasta, iar motivul este legat de bani.

După ce a divorțat de Jeff Bezos în 2019, MacKenzie Scott s-a ales cu o avere colosală de peste 38 de miliarde de dolari, constând în acțiuni Amazon. În 2022, Scott donase deja peste 2 miliarde de dolari către „343 de organizații care susțin vocile și oportunitățile pentru cei care provin din comunități defavorizate”. Acest lucru a dus la un atac direct al lui Elon Musk, care a dezaprobat total gestul. 

Problemele au început în mai 2022, când Musk a declarat că va vota cu partidul republican, pentru că partidul democrat nu ar fi băgat în seamă de ajuns companiile pe care le deține, precum Tesla și SpaceX.  Musk a susținut că acest lucru s-a întâmplat pentru că Scott ar fi donat unor organizații politice care pretind că sunt ONG-uri, deși nu există o dovadă în acest sens: „Nu cred că exagerez când spun că MacKenzie Scott nu e cea mai mare fană a fostului ei soț. Din păcate, multe persoane sunt prinse în acest conflict,” a scris Musk pe X la vremea respectivă. 

Musk, atac ciudat la adresa lui MacKenzie Scott

MacKenzie Scott s-a ales cu o avere colosală după divorț / Sursa foto: Facebook

Zilele trecute, Musk a atacat-o din nou public pe fosta lui Bezos, de data aceasta într-un mod bizar. Miliardarul a dat o replică tăioasă la adresa lui Scott, într-un comentariu la un mesaj care o menționa, scrie Business Insider. Deși ulterior patronul Tesla a șters remarcile făcute, a fost prea târziu, căci presa internațională a preluat repede tot. 

”Fostele soții extrem de bogate care își urăsc foștii soți ar trebui să fie include pe lista Motivelor pentru care civilizația vestică a fost distrusă”, a scris Musk pe X, drept răspuns la un mesaj care o menționa pe Scott. Se pare că Elon Musk are o problemă cu faptul că MacKenzie Scott a decis să doneze miliarde de dolari în scopuri caritabile.

Și Musk donează, dar către propria fundație 

Deși nu este cunoscut ca fiind un mare filantrop, miliardarul a donat acțiuni Tesla în valoare de 5.7 miliarde de dolari către Fundația Musk. Pe care tot el o deține, alături de fratele său Kimbal și pe care au fondat-o în 2002.

Din această donație, o parte consistentă s-a cheltuit pe proiecte care țin de energia regenerabilă și explorarea spațială, adică practic domenii pe care Musk le exploatează. Sigur că banii s-au mai dus și spre alte cauze, cum ar fi 55 de milioane de dolari către spitalul pentru copii St. Jude, mai scrie sursa citată. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre