Simona Ionescu / Redactor Șef

Evaluare naţională 2020. Rezultatele vor fi codificate

Evaluare naţională 2020. Rezultatele vor fi codificate
Absolvenţi de gimnaziu se vor duce la şcoli pentru a afla rezultatele, dar în locul numelui vor găsi coduri unice. Fiecare elev primeşte un cod unic pe care îl primește după ce predă astăzi, 17 iunie, după ce predă lucrarea scrisă la Matematică. În felul acesta, se vor proteja datele personale, pretinde Ministerul Educației.

Numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat, pentru protejarea datelor personale. Cu alte cuvinte, fiecare elev primeşte un cod unic pe care îl primește după ce predă astăzi, 17 iunie, după ce predă lucrarea scrisă la Matematică. În felul acesta, se vor proteja datele personale, pretinde Ministerul Educației.

Evaluare naţională 2020. Rezultatele vor fi codificate

“Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat”, a anunțat în această dimineață (17 iunie), oficial, Ministerul Educației.

Invocând Regulamentul general privind protecția datelor, instituția informează în ultima zi de examen pentru cea mai mare parte a absolvenților de clasa a VIII-a că “va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”.

Evaluare naţională 2020. Elevii vor primi un cod unic

Ministerul Educației precizează că “astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene”.

Unde vor fi afișate rezultatele la Evaluarea națională?

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, explică Ministerul Educației, în comunicat.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, explică Ministerul Educației.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre