Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Nepoata medicului de la Marius Nasta, mort în accident la Otopeni, rupe tăcerea despre ancheta DNA. Ce s-a întâmplat după tragedie

Exclusiv. Nepoata medicului de la Marius Nasta, mort în accident la Otopeni, rupe tăcerea despre ancheta DNA. Ce s-a întâmplat după tragedie
Ilona Miruna Păunescu este nepoata medicului Cornel Petreanu, unul dintre chirurgii de la Institutul ”Marius Nasta” cercetat pentru luare de mită. Tânăra în vârstă de 22 de ani este studentă la medicină și spune că ultimul eveniment tragic din viața familiei sale a făcut-o să-și dorească să părăsească definitiv România.

„La data de 8 octombrie, în jurul orei 09:40, poliţiştii oraşului Otopeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri din Otopeni şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a declarat decesul bărbatului respectiv”, a transmis IPJ Ilfov.

A plecat în timpul slujbei de la Biserică și a gonit fără ezitare în capul de pod de la Otopeni

La volanul mașinii se afla dr. Cornel Petreanu, unul dintre chirurgii de la Institutul ”Marius Nasta” cercetat de DNA pentru luare de mită. Potrivit anchetei efectuate de polițiști, acesta se afla anterior evenimentului tragic, la biserică, alături de soție. La un moment dat acesta i-a spus că pleacă pentru 15 minute. S-a urcat la volan și în câteva minute s-a produs tragedia care a fost surprinsă și de camerele de filmat de pe DN1. În urma sa a rămas un copil de 8 ani, îndurerat și traumatizat de evenimentele care s-au petrecut în familia sa în ultimele luni, culminate cu moartea tatălui său. Surse spun că soția lui e însărcinată cu al doilea copil.

Unii cred că medicul a intrat intenționat în capul de pod, deoarece nu există urme de frânare, însă ancheta nu a confirmat, până în acest moment, teoria.

Nepoata medicului de la Nasta își strigă durerea, tremurând: „Eu nu vreau să ajung la 2 m sub pământ”

Ilona Miruna Păunescu s-a confesat prietenilor într-un video tulburător, în care deși zâmbește ironic, mâinile îi tremură necontrolat. Tânăra studentă la medicină s-a filmat povestind trauma prin care trece familia sa, după ce medicul Cornel Petreanu a murit.

„Totul a început când unchiul meu a fost anchetat de DNA, din cauza unor oameni sus puși bine în sistem, care au hotărât să facă curățenie în sistemul medical. Dar acei oameni sus puși au uitat cine sunt și cum au ajuns acolo, și s-au gândit ei că sunt Mesia pe pământ. Cu niște înscenări din astea SF, cu telefoane ascultate, cu o grămadă de lucruri din filme… timp în care a trebuit să devin copărinte în creșterea verișorului meu, prin a-l duce la școală, a-l lua de la școală, în a cumpără chestii pentru casă, facturi…

Sunt anul 5 la medicină într-un sistem medical care este… e atât de devastator ce se întâmplă.

Unchiul meu a ieșit din arest după 30 de zile pentru că nu era vinovat în totalitate de acuzațiile care i se aduceau. Dar lucrurile nu au fost ok în continuare, deoarece a făcut un accident mortal, a murit acum câteva zile. A trebuit să fiu stâlpul familiei și să-mi ajut familia cu tot ce se poate, inclusiv pe soția lui care este că și mama mea. El era că și tatăl meu.

Trebuie să-l ajut pe verișorul meu care are 8 ani și va crește fără tată. Pe lângă asta, mai am și facultate, am și chestii personale, am și probleme de sănătate care au fost depistate în ultima perioada…

Și pe lângă asta, am văzut și eu lista de repartiție de la rezidențiat. E deplorabil.

Noroc că sunt anul 5 și mai am 2 ani până să dau rezidențiatul. Și pot să mă apuc să învăț o limba străină, precum germană, orice limba că să pot să plec din țară asta de rahat.

Voiam să rămân aici, pentru că îl vedeam pe unchiul meu care s-a chinuit, și a muncit atâta, și a ajuns undeva sus. Și era un om minunat. Și uite ce s-a întâmplat cu el, e la 2 m sub pământ. Eu nu vreau să ajung la 2 m sub pământ”, a spus tânăra.

50 000 de euro nejustificați, acasă la chirurgul Petreanu

Cornel Petreanu, medic celebru în chirurgia toracică şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a fost ridicat de procurorii DNA pe 20 septembrie ac. în urma unor acuzaţii extrem de grave.

Doctorul Cornel Petreanu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Acasă la doctorul Petreanu, anchetatorii au găsit suma de 50.000 de euro. Chirurgul câștiga legal aproximativ 5.000 de euro pe lună.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre