Gura bate fundul, este un proverb vechi de la noi. Așa a pățit un ieșean în Spania. Și-a jignit și amenințat soția, numind-o „scroafă”, iar magistrații l-au condamnat la 6 luni de închisoare, cu suspendare.
Face pușcărie pentru că și-a numit soția „scroafă”
După sentința care i s-a aplicat, ieșeanul Gheorghe Ursachi s-a întors în România, încălcând regulile de probaţiune, scrie evz.ro.
Judecătorii ieşeni au admis arestarea preventivă a unui bărbat din municipiu pe numele căruia autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare. Gheorghi Ursachi va fi trimis în Spania pentru a executa 6 luni de închisoare, chiar dacă, la proces, acesta nu a fost de acord cu decizia judecătorilor.
Individul a fost judecat şi condamnat de justiţia spaniolă pentru fapte de violenţă asupra soţiei sale. Pentru infracţiunea de ameninţări în familie, Gheorghe Ursachi a fost condamnat, în 2017, la 6 luni de închisoare cu suspendare.
El trebuia să nu se mai apropie de victima sa, dar şi să participe la un curs de reintegrare în societate, ce ar fi trebuit să aibă loc la Bilbao.
Condamnat pentru fapte de violenţă
“La data de 05.06.2017, la primele ore ale zilei, în timp ce se afla în locuinţa familiei, cu scopul de a-i induce o stare de temere soţiei, i-a adresat acesteia ameninţări, respectiv i-a spus: „N-auzi nimic, dormi ca o scroafă, ascultă-mă, îţi tai gâtul, aşteaptă până joi şi-o să vezi ce păţeşti”, e ameninţarea pentru care individul a fost condamnat.
Imediat după sentinţă, Gheorghe Ursachi s-a întors în România. El i-a spus judecătorului de la Curtea de Apel Iaşi că a plecat din Spania la trei săptămâni după condamnare pentru că nu avea unde să stea, potrivit ziaruldeiasi.ro.
Spre deosebire de România, în Spania violența domestică reprezintă o gravă problemă. Acolo există legi care protejează victimele și funcționează mai bine decât în țara noastră. O abordare inedită a violenței domestice a reușit în Spania să schimbe viețile a 20.000 de femei abuzate de parteneri în ultimii 5 ani.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook