Simona Ionescu / Redactor Șef

Familia lui Abi Talent, săltată de mascați. Tatăl și unchiul său, acuzați de proxenetism și înșelăciune

Familia lui Abi Talent, săltată de mascați. Tatăl și unchiul său, acuzați de proxenetism și înșelăciune
Tatăl lui Abi Talent, unchiul artistului  și două femei,  suspectaţi de proxenetism şi înşelăciune prin metoda ghicitului, au fost reţinuţi de poliţiştii din Buzău.

Pe de o parte, bărbaţii sunt acuzaţi că ar fi trimis mai multe tinere să se prostitueze în Europa. De cealaltă parte, femeile vizate au indus în eroare mai multe persoane cărora le-au promis că le rezolvă problemele prin forța puterilor supranaturale deținute. Numai din ghicit, în ultimii ani, cele două au strâns peste 200.000 de euro.

În dosar este vorba despre Suraj Panţic, 45 de ani, tatăl lui Alberto Panţic, cunoscut printre adolescenţi sub numele de scenă Abi Talent, care cântă trap şi muzică electronică. Cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 40 de ani, este unchiul cântăreţului, respectiv fratele lui Suraj. În ceea ce le privește pe femei, acestea sunt prietene ale tatălui lui Abi Talent, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Știri pe surse.

Tatăl lui Abi Talent a mai fost închis pentru proxenetism și eliberat pentru bună purtare

Potrivit sursei citate, Suraj Panţic, tatăl lui Abi Talent, este cunoscut în lumea interlopă din Buzău. De asemenea, acuzațiile de proxenetism nu reprezintă o premieră în cazul său. El a mai fost condamnat pentru aceeaşi infracţiune la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare, înainte de termen.

Suraj Panţic şi cele două prietene ale sale ghicitoare au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce unchiul cântăreţului va fi cercetat sub control judiciar.

Ce a descoperit Poliția Buzău

Conform Poliției Buzău, anchetatorii au făcut, miercuri, 5 percheziţii domiciliare, în judeţ, vizând persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe şi înşelăciune prin metoda ghicitului. „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbaţi din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de proxenetism, prin înlesnirea şi încurajarea practicării prostituţiei de către tinere, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, a reieşit că, în perioada 2017 – 2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deţine puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate. Astfel, cele 4 persoane şi-ar fi însuşit, ilegal, foloase patrimoniale estimate la peste 1.000.000 de lei”, a informat biroul de presă al IPJ Buzău.

Totodată, au fost ridicate trei autoturisme de lux, un număr de 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 de lire sterline, 850 de euro, înscrisuri şi documente, medii de stocare, dar şi bunuri susceptibile a face obiectul activităţii infracţionale. De asemenea, 12 persoane au fost duse la audieri.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre