Simona Ionescu / Redactor Șef

FBI intervine în cazul lui Alec Baldwin care a împușcat și omorât o femeie pe platourile de filmare

FBI intervine în cazul lui Alec Baldwin care a împușcat și omorât o femeie pe platourile de filmare
Incidentul petrecut în urmă cu un an pe platourile de filmare ale westernului Rust, când directoarea de imagine a fost împușcată și ucisă de Alec Baldwin, a rămas încă deschis. Până în acest moment, autoritățile nu au indicat vinovatul, însă FBI a intervenit în acest caz.

Pe 21 octombrie 2021, pe platourile de filmare ale westernului „Rust”, produs de Alec Baldwin, care avea și rolul principal, a avut loc o tragedie. Protagonistul a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins, și l-a rănit pe regizor. De atunci au urmat o serie de investigații, dar și mai multe procese care i=au fost intentate celebrului actor.

Acum și FBI intervine în cazul lui Alec Baldwin

Reprezentanți specializați ai Biroului Federal de Investigații au ajuns să se ocupe și ei de caz. O expertiză a FBI a dus la concluzia că actorul și producătorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă directoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei Rust, relatează Sky News.

Dar, mai arată, aceeași sursă, moartea Halynei a avut loc din greșeală, nu cu intenție, neștiindu-se că arma era încărcată cu muniție adevărată. Totodată, experții FBI au stabilit că arma nu s-ar fi putut descărca singură, ci că s-a apăsat pe trăgaci.

Alec Baldwin spune că nu se simte vinovat

Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins în timp ce filma o scenă pentru Rust, în interiorul unei biserici. Actorul a spus tot timpul că nu a apăsat pe trăgaciul armei.

El le-a spus anchetatorilor că a crezut că pistolul care i-a fost înmânat pe platoul de filmare din New Mexico era neîncărcat și putea fi folosit în siguranță pentru scena din film, menționând, într-un interviu recent că, deși „ar face orice pentru a repara cele întâmplate”, nu se simte vinovat pentru împușcătura care a ucis-o pe Hutchins.

Cu toate acestea, expertiza criminalistică a FBI a stabilit că arma nu s-ar fi putut descărca fără ca trăgaciul să fie apăsat fizic, arată raportul consultat de Sky News. La fel de adevărat e că Alec Baldwin nu se aștepta ca arma să fie încărcată cu muniție letală. Acest lucru este complet interzis pe platourile de filmare, de altfel.

Moartea directoarei de imagine, accidentală

Un raport post-mortem a clasificat moartea lui Hutchins, căsătorită și cu un copil mic, drept accident. Constatările au fost analizate și de către Biroul de investigații medicale din New Mexico.

„Moartea a fost cauzată de o rană prin împușcare în piept. Examinarea rapoartelor disponibile ale forțelor de ordine nu aduce nicio dovadă că arma de foc a fost încărcată intenționat cu muniție reală pe platoul de filmare. Pe baza tuturor informațiilor disponibile, inclusiv a absenței intenției evidente de a provoca răul sau moartea cuiva, decesul poate fi clasificat drept accident”, se arată în raport.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre