Simona Ionescu / Redactor Șef

Femeia care a întrecut-o pe Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România care a născut

Femeia care a întrecut-o pe Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România care a născut
O septuagenară a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume. Ea a adus pe lume primul ei copil.

Femeia care a întrecut-o pe Adriana Iliescu are 70 de ani și a reușit ceva cu adevărat incredibil. În ciuda vârstei înaintate, și a ei și a soțului, acesta a devenit pentru prima dată mamă. Fericitul tătic este cu cinci ani mai vârstnic.

Cazul fericit și extrem de rar s-a întâmplat în India. Mai exact, într-un mic sat, Mora din Gujurat. Deși sunt căsătoriți de peste 45 de ani, Rabari (70 de ani) și Maldhari (75 de ani) nu au reușit niciodată să facă copii. Cum își doreau foarte mult un urmaș, cei doi au cerut acum ajutorul medicilor pentru a putea concepe primul lor copil. Avansul științei a făcut posibilă minunea. Acum, Jivunben Rabari, în vârstă de 70 de ani, a devenit una dintre cele mai bătrâne mame din lume. Bunicuța a rămas însărcinată prin fertilizare în vitro.

Femeia care a întrecut-o pe Adriana Iliescu nu are acte de identitate

Femeia susține că are 70 de ani. Ea nu are acte de identitate care să îi ateste vârsta. Însă, având în vedere cum arată, nu poate să se fi înșelat (cu mult). Dr. Naresh Bhanushali, cel care a realizat fertilizarea cu succes, a declarat că nașterea copilului din părinți așa de bătrâni „unul dintre cele mai rare cazuri pe care le-am văzut vreodată”.

„Când au venit pentru prima dată la noi, le-am spus că nu pot avea un copil la o bătrânețe atât de mare, dar au insistat. Au spus că mulți dintre membrii familiei lor au reuşit. Este însă unul dintre cele mai rare cazuri pe care le-am văzut vreodată”, a declarat doctorul, potrivit Daily Mail.

Cine este cea mai bătrână mamă din lume

O altă femeie, tot indiancă, deține titlul de cea mai vârstnică mamă din lume. Mangayamma chiar a intrat în Cartea Recordurilor. Femeia din regiunea Anthar Pradesh a rămas însărcinată și ea, tot prin intermediul fertilizării în vitro. Aceasta a reușit să aducă pe lume două gemene perfect sănătoase.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC News Telugu (@bbcnewstelugu)

„Dumnezeu ne-a răspuns la rugăciuni. Suntem cel mai fericit cuplu de pe pământ astăzi. Avem copii noștri”, a declarat Mangayamma la scurt timp după ce a devenit mamă.

Cea mai bătrână mamă din România a stat un an în Cartea Recordurilor

Și România se apropie de recordul mondial cu o mamă ajunsă la vârsta senectuții când a procreat. Ba chiar a intrat în Cartea Recordurilor. Unde, însă a fost detronată, ulterior. Profesoara de literatură și autoarea de cărți de povești Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, a născut un copil la aproape 67 de ani. S-a întâmplat în 2005. Femeia avea 66 de ani și 320 de zile în momentul în care a născut-o pe Eliza.  Cu această performanță a intrat în Cartea Recordurilor și a rămas acolo până în decembrie 2006.

La momentul respectiv aceasta a apelat la fertilizare in vitro. Ea nu a avut și nu are un partener. Între timp, fiica ei, Eliza Maria Bogdana a crescut și este o adolescentă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre