Fiica lui Michael Jackson, Paris, în proces cu executorii testamentari ai tatălui. Vor să o reducă la tăcere

Executorii testamentari ai lui Michael Jackson au cerut instanței să o reducă la tăcere pe fiica regretatului star, Paris Jackson, după ce aceasta a ridicat semne de întrebare.
Executorii testamentari ai lui Michael Jackson au ripostat împotriva fiicei regelui, Paris Jackson, după ce aceasta a afirmat că are întrebări „serioase” cu privire la plăți.
Pe 15 iunie, avocații lui John Branca și John McClain, care administrează averea lui Michael de la moartea acestuia în 2009, au depus documente ca răspuns la opoziția lui Paris față de anumite onorarii legale, pe care au solicitat să fie plătite către diverse firme.
Onorariile solicitate sunt pentru munca prestată între iulie 2018 și decembrie 2018. Paris, în vârstă de 27 de ani, a declarat că este „îngrijorată” de faptul că executorii testamentari acordă „plăți suplimentare” pentru „timpul nedeclarat al avocaților”.
Avocații executorilor testamentari au vorbit despre „caracterul inoportun al obiecțiilor, care ar trebui să determine instanța să le respingă sumar”.
Avocații executorilor testamentari au spus că Paris a greșit când a afirmat că aceștia aveau voie să efectueze doar plăți parțiale către firmele de avocatură.
Ei au spus că li s-a acordat încrederea de a lua decizii, deoarece au transformat averea lui Michael într-una profitabilă. Executorii testamentari susțin că averea era „împovărată cu datorii de peste 500 de milioane de dolari” la momentul decesului cântărețului.
Ei spun că munca lor a transformat proprietatea, care acum valorează câteva miliarde de dolari. Executorii au declarat că onorariile solicitate erau „binemeritate și rezonabile, având în vedere natura și dificultatea sarcinilor îndeplinite”.
Executorii subliniază „compensația suplimentară” pe care firmele de avocatură ale moștenirii au primit-o în perioada următoare vânzării participației minoritare a moștenirii în EMI Publishing pentru 287 de milioane de dolari.
E vorba de „o participație pe care executorii o achiziționaseră pentru moștenire în 2012 pentru doar 47.500 de dolari, un randament al investiției de peste 6.000 de ori în șase ani.
Michael Jackson avea datorii de peste 500 de milioane de dolari la momentul decesului său, în iunie 2009, potrivit unor noi documente judiciare obținute de Us Weekly.
Executorii testamentari ai lui Jackson, John Braca și John McClain, au depus pe 24 iunie, documente prin care solicită autorizarea compensării avocaților pentru serviciile prestate. Instanța nu s-a pronunțat încă în această privință.
În moțiunea sa, avocatul lui Paris a afirmat că, în această perioadă „din 2018, executorii testamentari solicită instanței să aprobe plata a 625.000 de dolari către trei firme de avocatură pentru ceea ce ei numesc timp neînregistrat, fără a explica de ce avocatul nu a fost în măsură să înregistreze timpul nefacturat sau de ce o astfel de omisiune nu ar trebui să împiedice plata”.
Apărătorul lui Paris a susținut că „mai grav, aceste plăți par să fie constituite, cel puțin în parte, din gratificații generoase acordate unor avocați deja bine remunerați”.
În plus, fiica lui Michael a declarat că ea crede că executorii testamentari au efectuat plăți integrale către firmele de avocatură. De aceea, este de părere că încalcă ordinul instanței care permitea doar plăți parțiale până la aprobarea onorariilor de către instanță.
„Aceste plăți neregulate ridică întrebări serioase și substanțiale cu privire la capacitatea executorilor testamentari de a supraveghea în mod eficient avocații și de a se abține de la cheltuieli inutile, de sute de mii de dolari, pentru ei înșiși și colegii lor”, a declarat avocatul lui Paris.
Paris a declarat că a găsit „mai multe neconcordanțe” care necesită „o examinare atentă a tuturor onorariilor și costurilor solicitate în cerere”.
Fiica lui Michael a solicitat ca întreaga sumă de 625.000 de dolari reprezentând plăți premium să fie respinsă, iar restul onorariilor să fie examinate cu atenție înainte de a fi aprobate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook