Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiica lui Vadim Tudor dezvăluie viața secretă a Tribunului. „Spunea că e o atmosferă relaxantă…”

Fiica lui Vadim Tudor dezvăluie viața secretă a Tribunului. „Spunea că e o atmosferă relaxantă…”
În universul lui Corneliu Vadim Tudor cu greu pătrundea cineva, uneori doar soția și acest lucru se întâmpla foarte rar. Despre cum a fost să fii familia Tribunului, a povestit fiica regretatului politician.

Invitată în emisiunea „În oglindă”, Lidia Vadim, fiica lui Vadim Tudor, a povestit cum a trăit alături de unul dintre cei mai educați și citiți oameni pe care i-a avut România.

A fost un om puternic, care nu s-a lăsat niciodată înjosit de cineva, dar acasă, în universul lui, Corneliu Vadim Tudor era blând, bun, un tată exemplar pentru fiicele lui și un soț care ar fi făcut orice pentru ca soției să nu-i lipsească nimic. Invitată în emisiunea „În oglindă”, Livia Vadim a desfăcut cutia cu amintiri și le-a povestit românilor lucruri neștiute despre Tribun. S-ar fi gândit cineva că Vadim Tudor adora să mănânce fast food?

„În fiecare luni după amiază ieșeam cu tata și ne plimbam prin Cișmigiu”

Mesele nu le luam niciodată împreună pentru că el avea programul lui. Noaptea nu dormea aproape niciodată, dormea dimineața până la prânz. Pleca când avea treabă, mânca când putea, mergea la televiziuni. Week-end-urile de cele mai multe ori le petreceam împreună, pentru că atunci stătea acasă.

@news20233

Răspunde lui @Povesti de viata❤️‍🩹

♬ sunet original – Povesti de viata❤️‍🩹

În fiecare luni după amiază ieșeam cu tata și ne plimbam în Cișmigiu. Și ne povestea despre Rotonda scriitorilor, despre fiecare în parte, despre cum era înaintea parcul. Apoi mergeam și mâncam o prăjitură, sau mâncam la un fast food. Lui tata îi plăcea acolo, spunea că se mănâncă totul cu mâna și că e o atmosferă relaxantă. Apoi îl lăsam la Casa Scânteii unde lucra . Pe la 21.00-22.00 ne întorceam acasă. Știam că lunea este ziua noastră cu el”, s-a destăinuit Lidia Vadim.

 „Avea biroul lui, dormitorul lui, se uita la programele care-i plăceau”

Chiar și acasă, Vadim Tudor avea tabieturile sale: dormitorul lui, biroul lui și fiecare dimineață începea cu muzica clasică. „Acasă, el era în universul lui, pe care și-l crease sus, la etaj. Avea biroul lui, dormitorul lui se uita la programele care-i plăceau.

Dimineața când se trezea asculta muzică clasică, apoi citea presa, scria și seara, ce mai apucam să stăm împreună. Seara, ne mai uitam la un film. (…) Mama intra în dormitorul lui doar când i se permitea. Spunea: Uite, eu mă duc în birou să lucrez, poți intra să faci curat, să faci ce ai nevoie. Nu puteai ține pasul cu el. Tu ai altă rutină, altă viață.

Corneliu Vadim Tudor și soția

El, de exemplu, venea seara la 22.00 acasă, mânca, se uita la televizor, apoi se ducea să lucreze. Iar mama stătea după el toată noaptea. O ruga să-i caute ceva, o carte, materiale… Dimineața, la ora șase, tata se punea la somn. Și până se trezea, la 11.00-12.00 trebuia să fie liniște, noi știam că sunt orele lui de somn”, a mai spus fata.

„Mama a renunțat la muncă pentru el”

De-a lungul timpului, Corneliu Vadim Tudor a scris multe despre soția sa, mărturisind că ar fi renunțat la foarte multe lucruri pentru el. „Mama a fost asistent de stomatologie și a renunțat la serviciu pentru el. Când m-a născut pe mine, în 1990, tata i-a spus să renunțe la muncă.

El urma să devină parlamentar, intrase în politică, înființase revista România Mare. Tata cerea foarte mult de la ea, mama a ținut casa atâția ani. 25 de ani ea a știut tot. Ea gătea, făcea curat, avea grijă de copii, îl ajuta pe el, și îi crea acel cadru pentru a fi ceea ce vedeți voi la televizor. Trebuia să-i duci totul la nas, să le aibă pe toate gata făcute, pentru că avea atâtea pe cap încât nu stătea să se mai ocupe și de chestii organizatorice.

Când tata a murit pentru ea a fost cel mai greu, pentru că ea nu înțelege nici acum de ce tata ne-a făcut asta. Și ani la rând se ducea la el la mormânt și întreba: De ce ai plecat? Eu i-am tot spus să nu-l mai întrebe, pentru că el nu a vrut asta”, s-a destăinuit fiica Tribunului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre