Făină, apă, sare, drojdie. Asta ar trebui să conțină o pâine. Sigur, acum avem zeci de sortimente, dar primele urme de pâine au mai mult de 10.000 de ani.
În mai multe șantiere arheologice au fost găsite gărunțe de amidon care proveneau din rădăcini de papură. Acestea erau toxice, dar curățate, preparate și coapte deveneau comestibile.
Către anii 8.000 Înainte de Hristos, la începuturile agriculturii, amidonul provenea din cereale. Abia în Antichitate au apărut primele mori de piatră, niște discuri cu care se sfărâmau cerealele.
Pâinea așa cum o cunoaștem astăzi este meritul egiptenilor. În timp ce romanii mâncau terci de ovăz, egiptenii au înțeles că pot fabrica pâinea din boabe strivite sau măcinate. Făina obținută astfel era amestecată cu apă din Nil, care conținea un fel de nisip bogat în agenți de fermentare.
Din greșeală, au lăsat pasta fără a o coace. Când și-au adus aminte, au observat fenomenul de dospire, care a dus în final la apariția pâinii din zilele noastre. Tot egiptenii au inventat și cuptorul. Era făcut din lut din Nil, foarte amesenător cu cel din zilele noastre. Așa au apărut și primii brutari din istorie. Sursa: ovesfarm.co.uk
Flash. Primul cântec înregistrat în spaţiu
Flash. Ce este buzuki și cum a ajutat niște artiști să devină celebri
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook