Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic, adus cu avionul SMURD la Matei Balș din Capitală. Aeronava vine direct de la un exercițiu NATO

Florin Piersic, adus cu avionul SMURD la Matei Balș din Capitală. Aeronava vine direct de la un exercițiu NATO
Apar noi dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Acesta va fi adus de urgență la Institutul Matei Balș din Capitală cu un avion SMURD, ce desfășura un exercițiu NATO în Ungaria atunci când a fost solicitat de urgență. Vestea vine după ce se spunea că starea acestuia se îmbunătățise zilele trecute. Acum însă, se pare că veștile nu sunt deloc bune pentru actorul în vârstă de 88 de ani.

Florin Piersic va fi adus de urgență cu un avion SMURD la Institutul Matei Balș din Capitală. Conform ultimelor informații de la Cluj, a fost nevoie de o intervenție chirurgicală pentru scoaterea simulatorului cardiac, după ce infecția s-a răspândit în tot organismul. 

La Institutul Inimii din Cluj-Napoca, Piersic a necesitat o intervenție de scoatere a simulatorului cardiac, deoarece infecția s-a răspândit în tot organismul. În acest context, medicii împreună cu familia au luat decizia de a-l transfera pe marele actor la Matei Balș, pentru a putea fi tratat în continuare. 

Managerul spitalului din Cluj spune că Florin Piersic este stabil 

Conform medicilor, starea actorului este una stabilă și e monitorizat cu atenție. Florin Piersic va fi preluat de la Cluj în această seară, cu un avion SMURD și dus la Institutul Matei Balș București, la secția ATI.

Avionul SMURD care îl transportă pe Florin Piersic la Matei Balș a venit special din Ungaria, de la un exercițiu NATO în desfășurare
Sursa foto: Cluj24.ro

„Este transferat la Institutul Matei Balș din București pentru continuarea tratamentului cu antiobiotice și a celorlalte probleme legate de proteza de genunchi. Este în stare bună, se află sub tratament”, a spus Florin Crișan, managerul spitalului, pentru o publicație locală. 

Avionul SMURD vine din Ungaria, de la exercițiul NATO

Transferul unui pacient ”cu probleme cardiace” de la Cluj la București cu un avion SMURD a fost confirmat pentru sursa citată și de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Aviației (IGAV), Eugen Fricosu.

Avionul SMURD nr. 1123 execută, marți seara, o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecțiuni cardiace de la Cluj-Napoca la București. La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exercițiul NATO „Vigorous Warrior 2024”, desfășurat în Ungaria.

Florin Piersic este transportat de către echipajul SMURD la Matei Balș
Sursă foto: cluj24.ro

În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfășurare a exercițiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca. În aceste momente, aeronava se află pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, în procedura de transfer a pacientului către echipajul aeronavei, urmând să decoleze către București, unde va preda pacientul”, arată IGAV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre