Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce l-a apucat pe Florin Ristei să vorbească despre videochatistele care apar la Antena 1. Trei ipoteze

Ce l-a apucat pe Florin Ristei să vorbească despre videochatistele care apar la Antena 1. Trei ipoteze
Cu vocea sa extraordinară, Florin Ristei a reușit să se facă rapid remarcat în România, iar de o bună bucată de timp, artistul a fost adoptat în familia „Neatza cu Răzvan și Dani”. Acum, printr-o declarație de pe YouTube pare că a dat foc postului Antena 1. Vorbele lui au încins internetul.

În ultima perioadă, Florin Ristei a început un nou proiect alături de un alt artist cunoscut, Speak. Cei doi fac show la podcastul „Fierți pe insulă”, unde comentează parcursul concurenților.

Florin Ristei s-a entuziasmat mult prea tare și a început să aibă tot felul de comentarii acide la adresa concurenților din show. Cunoscutul  cântăreț s-a simțit stăpân pe poziție și a afirmat că în emisiunea de la Antena 1 „Insul iubirii” se promovează un tip de persoane care nu au nici o legătură cu modelele pentru societate, fiind prezentată „degradarea statutului femeii în relație cu bărbatul”.

„Opt din zece ispite au făcut videochat sau mai fac”

„Nu vreau să fiu interpretat altfel decât o zic, dar mi se pare că în emisiunea asta și în alte reality-show-uri sau experimente sociale, ne sunt prezentate anumite situații sau persoane, și nu este prezentată fals vreau să zic…deci, ne este prezentată degradarea statutului femeii în relație cu bărbatul.

Nu generalizez că poate nu este un eșantion reprezentativ, ăsta de la Insulă, pentru toate femeile din România, însă opt din zece ispite au făcut sau fac videochat și două din cinci concurente la fel.

Florin Ristei și Speak, comentarii dure la adresa concurenților de la Insula iubirii

Ceea ce este un procent uriaș! În plus două din cinci concurente au venit la emisiune cu bărbați care le-au înșelat înainte. Întrebarea mea este ce facem? Vine ceva, încercăm să facem ceva? Pentru că nu sunt bune exemplele astea la televizor”, a spus Ristei.

„Televiziunile nu trebuie să facă educaţie, si nici artiştii. Ci doar să îşi evalueze publicul”

Nu s-a oprit aici, a continuat cu critica, deși a îndulcit tonul și a arătat că, de fapt, ne confruntăm cu realitatea la care românii au ajuns din cauza nepăsării.

„Nu critic nici concurenţii, nici ispitele, nici reality-show-urile, nici Antena1, nici videochat-iştii, pentru că toate astea doar prezintă realitatea, efectele reale. Sunt efectele a peste 30 de ani de nepăsare. Asta atac şi critic eu: comportamentul lipsit de maniere, sistemul defectuos, atac lipsa spiritului civic, atac lipsa de interes a naţiunii pentru educaţie.

Degeaba cânţi jazz unui public care a ascultat doar doine şi degeaba pui la TV emisiuni despre fizică, chimie şi spatiu, când jumătate dintre tineri sunt analfabeţi funcţional. Televiziunile nu trebuie să facă educaţie, si nici artiştii.

Ci doar să îşi evalueze publicul, să pună pe tavă (cât pot de bine) bucăţi din realitatea majoritară a societăţii şi să aştepte rezultatele”, a explicat Florin Ristei.

Trei ipoteze pentru ieșirea vocală a lui Ristei

Potrivit unor surse, vorbele dure ale lui Florin Ristei i-au cam deranjat pe producătorii show-ului și nu e exclus ca artistul să aibă mult de suferit din acest motiv. Ba chiar să plece din echipa de la „Neatza cu Răzvan și Dani”… Există însă trei ipoteze la care ne putem gândi că ar fi motivul pentru care artistul a făcut această declarație.

1.Vrea să întrerupă contractul cu postul familiei Voiculescu

2.Face publicitate agresivă emisiunii Insula Iubirii, care nu se bucură de o audiență prea mare, dar prin critica lui Ristei stârnește interesul

3.Motiv ca Radu Vâlcan, prezentatorul de la Insula Iubirii, să facă altceva sau să părăsească postul, cum a făcut Cosmin Seleși.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre