Simona Ionescu / Redactor Șef

Fostul ambasador, răzbunat. Văduva sa și amantul polițist, care l-au ucis, au primit ani grei de pușcărie

Fostul ambasador, răzbunat. Văduva sa și amantul polițist, care l-au ucis, au primit ani grei de pușcărie
Crima a avut loc în 2016. Întâi a fost arestat un polițist. Acum, după 5 ani, i-a venit rândul văduvei ambasadorului să-și primească pedeapsa: 31 de ani de pușcărie.

Văduva ambasadorului grec în Brazilia a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a fost implicată în asasinarea soțului ei.

Procurorul și polițiștii au dovedit în instanță că brazilianca Francoise de Souza Oliveira a plănuit împreună cu amantul ei uciderea fostului ambasador al Greciei în Brazilia, Kyriakos Amiridis.

Încă de la început anchetatorii au suspectat-o pe soția amasadorului. Conform primelor informații apărute în presa din Brazilia în 2016, cei care investigau cazul bănuiau că Amiridis a fost ucis la cererea sotiei sale. Aceasta a raportat disparitia la două zile dupa ce diplomatul a fost văzut pentru ultima dată într-o suburbie săracă și periculoasă din Rio de Janeiro.

Ambasadorul Kyriakos Amiridis (59 de ani) a dispărut după ce a părăsit, luni noaptea, locuința unor prieteni ai soției sale braziliene, care era situată în acea suburbie. Soția lui nu a anunțat Poliția imediat.

Autoritățile au descoperit într-o vineri dimineața cadavrul diplomatului (foto, în mijloc) într-o mașină incendiata din suburbia Nova Iguacu.

Soţia ambasadorului, Francoise, avea în perioada respectivă o relaţie extraconjugală cu un poliţist, Sergio Gomes. Ulterior, poliţistul a mărturisit că l-a ucis pe ambasador pentru că iubita sa i-a cerut acest lucru. A fost judecat și condamnat la 22 de ani de închisoare.

Alt bărbat, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo, rudă cu polițistul Sergio Gomes, a fost achitat de acuzația de omor. Ispășișe, însă, deja, un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea cadavrului.

Soția ambasadorului, însă, a negat toate declarațiile amantului și acuzațiile aduse de autorități. A sfârșit, însă, prin a fi condamnată, vineri, la 31 de ani de închisoare.

Iniţial, Francoise de Souza Oliveira a raportat la poliţie dispariţia soţului său, ea spunând că acesta a părăsit apartamentul în care locuiau fără explicaţii şi a plecat cu o maşină închiriată.

A doua zi, maşina a fost găsită incendiată. În interior s-a descoperit trupul ambasadorului. Anchetatorii au găsit pete de sânge pe o canapea în apartamentul în care locuiau cei doi. În acest apartament se crede că s-a petrecut crima.

Ambasadorul și soția criminală au împreună o fată

Kyriakos Amiridis, care în momentul în care a fost ucis avea 59 de ani, a fost consul al Greciei la Rio de Janeiro în perioada 2001-2004. În 2016 revenise în Brazilia ca ambasador. El se căsătorise cu braziliana Francoise în 2004, când era consul. Cei doi au devenit părinţii unei fete, acum în vârstă de 15 ani.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre