Simona Ionescu / Redactor Șef

Fuego și cea mai bună soprană a lumii, cadou inedit de Ziua Națională a României

Fuego și cea mai bună soprană a lumii, cadou inedit de Ziua Națională a României
Paul Surugiu – Fuego dovedește încă o dată ce artist puternic este. De Ziua Națională a României acesta a pregătit lansarea unui videoclip special pe canalul său oficial de YouTube. Cântă alături de cea mai bună soprană a lumii, Elena Moșuc.

Colaborarea dintre Paul Surugiu – Fuego și Elena Moșuc este una cu adevărat senzațională. Elena Moșuc are o carieră de peste 30 de ani, cântând pe mai toate marile scene ale lumii, de la Metropolitan în New York, până la Scala din Milano. Anul trecut, artista lirică a câștigat Premiul Oscar della Lirica, echivalentul Oscarului din cinematografie. Ea este considerată un adevărat fenomen al muzicii clasice.

Fuego a invitat-o să facă un duet special, cadou de Ziua Națională a României, într-un an în care nu numai românii, ci și oamenii de pe întreaga planetă sunt greu încercați.

PiesaȘtiu că vei regreta” pe care cei doi o lansează azi, 1 decembrie, la ora 17,00, este compusă de maestrul Jolt Kerestely, la 86 de ani și este cu adevărat o capodoperă componistică, pe versurile tânărului poet Narcis Constantin Avădănei.

Trebuie amintit că maestrul Kerestely este unul dintre cei mai apreciați și mai iubiți compozitori ai muzicii ușoare românești, care, de-a lungul vieții și carierei compozistice, a lansat șlagăre care au rămas mereu vii. Alături de el, Fuego a lansat deja  două albume de autor, unul în 2015, altul în 2017, ambele premiate de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Legătura dintre cei doi este veche. Mai precis, Jolt Kerestely este omul care a descoperit talentul lui Paul Surugiu și i-a acordat prima șansă, în 1992, îndrumându-i pașii către această profesie.

Mesaj emoționant de Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României, Fuego a transmis și un mesaj deosebit de emoționant țării și tuturor românilor. „Draga mea România, ce să-ți mai spun? Ai o mulțime de nevoi, iar ei, cei mulți, jefuiesc zilnic din strălucirea ta. Te răstălmăcesc și profită, atunci când ai avea cea mai mare nevoie de alinare și de înălțare. Se zice, într-un fel sau altul, că fiecare individ este parte din țara sa.

La noi e pe dos și dacă e să-ți doresc ceva, cu ardoare, cu toată puterea sufletului meu, este ca cei care te populează, nedrept și fără noimă, să te iubească mai mult și să înțeleagă că orice popor are continuitate prin autenticitate și prin felul în care alege să-și prețuiască valorile! Te vreau mândră și semeață. Nu vreau neapărat să fii plină de autostrăzi. Nu asta te-ar salva. Și nici multinaționalele sau fondurile europene.

Mai multă educație pentru fii tăi ar face bine și desigur, o limbă vorbită corect, fluent, fără influențe și fără fițe inutile. Ai tot dreptul să te bucuri de iubire, mai ales c-ai fost încercată peste ani și-ai rezistat, trecând prin războaie, istorie și azi, prin nepăsarea și urâciunea celor care te populează și care se rușinează că-s români.

Personal, voi face tot posibilul să te păstrez așa cum ești și să arăt tuturor, cu orice risc, cu orice armă a cântului și-a cuvântului meu, că ai de ce să fii pe piedestal. Fără măști, fără false pudori și ironii, fără prostie și cu mai multă asumare, România mea dragă și săracă, de ziua ta, vreau să ai parte de liniște, după atâția ani de căutări. Nu știu în ce formă, dar știu sigur că oriunde și oricum, tu pentru mine vei fi acasă! La mulți ani, România!”, a scris Fuego pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: YouTube, Instagram

Exclusiv. Răsturnare de situație după conferința de presă pentru Bodi. Daria, unde fugi?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre