Simona Ionescu / Redactor Șef

Gabi Luncă se desparte de lumea aceasta în cântec și cu mulți porumbei

Gabi Luncă se desparte de lumea aceasta în cântec și cu mulți porumbei
Rebeca Onoriu, fiica lui Gabi Luncă, a anunțat că mama sa a fost testat PCR pentru Covid li testul a fost negativ. Drept urmare va putea fi înmormântată fără restricții.

Într-o declarație făcută la un post de televiziune, fiica cea mică a soților Onoriu a declarat că va face toate deersurile necesare pentru a obține aprobarea ca, tot acum, să îl deshumeze pe tatăl său și să-i mute osemintele în același mormânt cu mama sa. Acordionistul Ion Onoriu a murit în anul 1998 și a fost înmormântat în Cimitirul Străulești. Acum, familia vrea să-l îngroape odată cu Gabi Luncă, în Cimitirul Dămăroaia, potrivit dorinței artistei.

Înmormântarea celebrei lăutărese va avea loc marți, 6 aprilie. Cei patru copii ai ei au pregătit un spectacol religios cu porumbei albi și covor roșu. Se vor cânta multe cântece religioase, așa cum îi plăcea celebrei artiste.

Apropiații spun că s-au obținut aprobări pentru un concert penticostal în ziua înmormântării. O jumătate din cartierul Dămăroaia o vor plânge. Tot aceleași surse spun că ar urma să fie construit un centru de ajutor în memoria cântăreței, conform antena3.ro.

Fiind făcut testul anti-covid la Spitalul Județean Ilfov, nu s-a mai făcut autopsia. Trupul lui Gabi Luncă va fi ridicat de familie din unitatea medicală luni. Este foarte probabil, însă, ca el să fie așezat într-un sicriu sigilat, avându-se în vedere că a existat o infectare puternică înainte de deces cu Covid.

Gabi Luncă nu a știut că e internată pentru Covid

Solista de muzică lăutărească și populară nu a știut că a ajuns la spital infectată cu Covid. Era 13 martie atunci când a fost internată la Spitalul Județean Ilfov.

Artista începuse să se simtă rău, să facă febră. În spital starea ei s-a deteriorat rapid și a fost nevoie de mască cu oxigen. Fiica ei a spus că nu a fost intubată. I-a spus mamei că are o pneumonie puternică.

Mesajul emoționant al Elenei Merișoreanu pentru toți românii

Elena Merișoreanu a declarat că a fost șocată după aflarea veștii că și Gabi Luncă s-a stins.

„Nu pot să cred Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu și acum doamna Gabi. Câte inimi au bucurat oamenii aceștia, să aibă așa o moarte! Doar cei care nu cred, care țin măștile pe jos, poate că ar trebui să meargă o zi în spital să vadă cum stau oamenii ăia (n.r medicii) îmbrăcați și nu beau apă și nu merg la toaletă. Soțul meu a ieșit din spital și a zis că este îngrozitor pentru oamenii aceea care ne îngrijesc. I-a luat Dumnezeu așa de repede.

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, să le facă drumul liniștit spre cer, că au făcut numai bine, au bucurat atâtea suflete pe pământul ăsta. Muzica lăutărească a stat pe mâine acestor oamenii în gâtul lor, în sufletele lor curate și dragi. Doamna Gabi era o persoană deosebită”, a spus Elena Merişoreanu, la Antena 3.

Romica Puceanu a fost ”regina muzicii lăutăreşti” de la 17 ani. Povestea ei cu Nicu Ceaușescu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre